Første nyttårsdag om formiddagen fikk Henriette Hillesøy i Dyrebeskyttelsen Norge, Bergen og Hordaland en telefon.

— Noen hadde sett kattunger i to pappesker utenfor dyreklinikken på Bønes, forteller Henriette Hillesøy til bt.no.- Eskene var veltet og har trolig stått der gjennom nyttårsnatten. Inne i eskene var det satt ut mat og vann. Det var også lagt inn tepper, sier hun.

6-7 uker gamle

— De har rett og slett dumpet de fire kattungene og kattemoren. Trolig i håp om at de var der når dyreklinikken åpner andre nyttårsdag, sier Hillesøy.

Hun forteller at ungene trolig er seks-syv uker gamle, og at kattemoren trolig ikke er mer enn syv-åtte måneder.

— Den som ringte kjørte kattene til meg i Loddefjord. Nå har jeg fått de videre til et fosterhjem i Åsane. I morgen skal de til Tertnes dyreklinikk for en helsesjekk. Moren var veldig tynn.

Det er ingen respekt for katter her i landet. Henriette Hillesøy

- Hva om det var hunder?

— Det er helt forkastelig at noen kan få seg til å gjøre noe sånt. Det er ingen respekt for katter her i landet. Hadde det vært hundevalper er jeg sikker på at folk hadde reagert helt annerledes, sier Hillesøy.

— Ifølge Dyrevernsloven er det straffbart å utøve vold eller hensette dyr i hjelpeløs tilstand. Det er det siste disse folkene har gjort, sier leder Inger-Johanne Graff i Dyrebeskyttelsen Bergen og Hordaland, til bt.no.

Hva mener du om behandlingen av kattene? Blir hunder og katter behandlet ulikt?

I FOSTERHJEM: Kattene har det godt nå. - Kattungene ser ikke ut til å ha tatt noen skade av oppholdet, men kattemor er tynn, sier Graff.
DYREBESKYTTELSEN