Kattuglen som fikk et ublidt møte med en bil på Frekhaug, er nå tatt hånd om av naturforvalter Stein Byrkjeland i Fylkeskommunens miljøvernavdeling.

— Hvordan går det?

— Jo, den kom seg litt utover dagen. I kveld ble den sluppet løs på Moberg i Os. Den flydde sin vei, så vi håper den klarer seg, sier Stein Byrkjeland til bt.no onsdag kveld.

Natten i pappkasse

Etter å ha tilbrakt natten innestengt i en pappkasse på Bergen sentrum politistasjon, ble den i formiddag hentet av kommunens viltforvalter som umiddelbart overbrakte den til fylkeskommunens naturforvalter.

— Den er fremdeles i pappesken og står nå på kontoret mitt, forteller Stein Byrkjeland.

Han forsikrer at den har det bra.

— Jeg pleier å sykle til jobb, men i dag må jeg hente bilen for å frakte kattuglen med meg hjem sier Byrkjeland.

Der skal uglen slippes fri.

— Dersom den kan fly går dette fint, kan den ikke fly må den nok bøte med livet. Slik er naturens gang, sier naturforvalteren som er spent på hvordan spurvene i hagen hans vil reagere på uglen..

Oppdaget i natt

Det var en forbipasserende bilist som oppdaget uglen ved Ryland i Mæland like etter midnatt.

— Vi fikk melding om at en person hadde plukket opp uglen som lå skadet i veibanen og sendte en patrulje for å hjelpe til, forteller operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Politiet forsøkte å komme i kontakt med veterinær som kunne ta hånd om pasienten i natt, uten å lykkes.

— Patruljen forbarmet seg over uglen, som ble kjørt i politibil fra Frekhaug til Bergen sentrum politistasjon. Nå står den i en pappkasse hos oss, sier Lyssand.

Vel fremme på politistasjonen fikk den vann og ble plassert i en kasse med et eksemplar av Bergens Tidende som mykt underlag.

Fornøyd med oppholdet

Da vi besøkte uglen på politistasjonen like etter klokken 7 i dag tidlig, var den helt tydelig fornøyd med å være i politiets varetekt.

Den satt helt rolig, med smale øyne og lot seg villig fotografere i pappesken.

En av fjærene på den venstre vingen står rett ut, noe som kan tyde på brudd.

— I løpet av formiddagen kommer en veterinær og henter uglen, så får vi håpe det går bra med den, sier Lyssand.