Lørdag for to uker siden dro Odd Geir Kvam til kattepensjonatet Kalothes i Alversund. Han skulle på ferie, og følgesvennen, den tre år gamle katten Zikzak, skulle innlosjeres i Alversund mens han var borte.

Mandag kom Kvam tilbake igjen. Borte ved kattepensjonatet for å hente Zikzak fikk han beskjed om at katten ikke var der lenger.

— Jeg ante fred og ingen fare. Når jeg spør etter Zikzak får jeg beskjed om at han ikke er der, og at han kunne være en av dem som rømte på onsdag, forteller en opprørt Kvam.

Fikk ikke beskjed

Han ble fortalt at åtte katter hadde rømt forrige uke, da kattepensjonatet ved et uhell kom til å sette dørene åpne.

— Jeg spurte om hva de hadde gjort for å finne ham. De sa de hadde satt ut etterlysning i avisene. De har ikke engang ringt meg for å gi beskjed mens jeg var borte, forteller Kvam.

Han fikk Zikzak for snart tre år siden, og sier katten siden har betydd utrolig mye for ham. Han har også opprettet en Facebook-side for katten.

— Nå vet jeg ikke hvor han er. Han er ikke vant med å være ute alene, det har han ikke gjort siden han var veldig liten, sier Kvam.

- Forferdelig situasjon

Kvam vet ikke hvem de andre eierne av kattene som skal ha rømt er.

— De er vel på reis et eller annet sted i verden uten aning om at katten har rømt. Det er helt ubeskrivelig at det skal være slik, sier han, og fortsetter.

— Jeg klarer nesten ikke å sette ord på det jeg tenker. Jeg er så utrolig glad i den kattepusen. Jeg vil advare alle mot å bruke kattepensjonatet. Denne situasjonen er helt forferdelig, sier Kvam.

- En katastrofe

Eieren av kattepensjonatet er Kari Medaas, som tidligere utgjorde en kjent musikkduo sammen med sin nå avdøde ektemann Ivar Medaas.

Hun skjønner godt eierne som savner kattene sine.

— Det er klart han er fortvilet, det er jeg også. Dessverre kan en glipp som dette skje på alle pensjonat. Døren hadde sklidd opp, og da var det fritt leide ut for kattene. Det er en katastrofe, sier Medaas.

Seks katter savnet

Hun har drevet kattepensjonat i 18 år, og aldri opplevd noe lignende. To av kattene ble drevet inn med en gang, men fortsatt er seks av dem savnet. Hun bedyrer at de har gjort langt mer for å finne kattene enn bare å sette ut etterlysning i avisene.

— Jeg tenker hele tiden på kattene. Det første jeg gjør om morgenen og det siste jeg gjør om kvelden, er å lete etter kattene.

- Hvorfor ble ikke eierne kontaktet når du fant ut at kattene var borte?

— Det er mange som er på ferie, og det er vanskelig å få tak i folk. Jeg begynte med en gang å jobbe for å finne igjen kattene, sier Medaas.

Hun syns det er leit at Kvam vil advare folk mot å overlate ansvaret for katten sin til pensjonatet hennes.

— Dette er en forferdelig hendelse, men jeg har et godt rykte på meg. Jeg har holdt på i 18 år, og er veldig seriøs. Jeg håper de kommer tilbake.

Tips i saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

OPPRØRT: Odd Geir Kvam trodde ikke sine egne ører da han kom tilbake fra ferie og fikk beskjed om at katten hadde rømt fra pensjonatet.
Privat