• Vi kan slippe unna med kuling og 100 mm nedbør, sier meteorolog Roar Teigen.

— Det ser ut til at hun har moderert seg. Slik det ser ut nå har hun svekket seg såpass at vi kan slippe unna med kuling, sier meteorolog Roar Teigen.

Mindre nedbør

Nedbørsmengden vil også bli redusert i forhold til prognosene i går.

— Nå ser det ut til at vi vil få ca 100 mm i løpet av de tre første dagene neste uke. Og det skal vi være glade for - vi har fått mye nedbør allerede denne uken, sier han.

På langtidsvarselet til storm.no ser vi til og med en liten sol bak en sky tirsdag neste uke.— Når det er mulighet for et gløtt av sol prøver vi å få det med i symbolene, ler Teigen. Heldigvis er det sjelden det går flere dager i strekk uten at sola bryter gjennom, fortsetter han.

Kan endre seg

Meteorologen understreker imidlertid at prognosene fort kan endre seg igjen.

— «Katia» er fortsatt en orkan i kategori 1, med en vindhastighet på opp til 150 kilometer i timen, sier han.

Den tropiske syklonen dannet seg nær kysten av Vest-Afrika i slutten av august, og vokste seg stadig sterkere ute i Atlanterhavet. Akkurat nå befinner hun seg Øst for Nord-Carolina, som ble rammet hardt av orkanen «Irene» for knappe to uker siden.

— «Katia» er trukket inn i vestavindsbeltet og dreier nå østover. Heldigvis er hun så langt ute i Atlanteren at de ikke vil merke noe særlig til henne.