Bergens Tidende var i forbindelse med en annen sak med Roger Rolland for å se på hans hybel i Von der Ohes gate 6 i Sandviken. To timer tidligere hadde Rolland fått beskjed om at han var kastet ut av hybelen, fordi utleierens arbeidere hadde hørt han og tre gjester snakke om narkotika der.

I det Rolland, Mikalsen og BTs journalist kommer inn i gangen, blir vi møtt av to håndverkere som jobber for firmaet som eier bygården, Brødrene Hatlem.

— Dette er ikke noe jævla narkoreir! Se å komme dere ut! sier en av håndverkerne, og dytter Mikalsen hardhendt ut av gangen og ut på gaten. Den andre inndrar Rollands nøkler - uten at han har fått sjansen til å ta med seg noen av tingene sine fra leiligheten.

Sparket og truet

Etter at BTs journalist og Mikalsen er kommet ut av huset, stanser vi på gaten utenfor for å vente på Rolland. Det tåler ikke håndverkerne. En av dem løper mot Mikalsen, sparker ham og truer ham med et kubein. Etterpå løper han videre mot BTs journalist med kubeinet hevet over hodet, klart til slag.

— Hvis jeg ser deg her en gang til, kjører jeg kubeinet inn i skallen din! roper han, og gir seg ikke før jeg har løpt rundt hjørnet.

Hjemløs

Roger Rolland får sosialtrygd, og det er sosialkontoret som betaler husleien på 2995 kroner i måneden. I løpet av de tre ukene han har bodd i bygården, skal han verken ha fått naboklager eller varsler om utkastelse. Han hevder å ha levd et rolig liv og at han ikke har plaget naboene med bråk eller noe annet. Han mener at den eneste grunnen til at han blir kastet ut, er at han er narkoman.

— Jeg fikk to timer på meg til å forlate leiligheten. Da håndverkerne inndro nøkkelen min et par timer senere, lot de meg ikke engang ta med meg tingene mine. Nå har jeg ikke noe sted å bo, sier Rolland.

Han ble i går nødt til å henvende seg til Frelsesarmeens hospits i Bakkegaten, der kameraten Atle Mikalsen bor. Der fikk han en seng til over natten.

— Det er helt sykt at de kan kaste meg ut bare fordi jeg er narkoman. De har gått rett inn i mitt privatliv, sier Rolland.

Også Mikalsen er rystet over den hardhendte behandlingen han ble utsatt for.

— Jeg ble dyttet, sparket og truet bare fordi jeg var med hjem til kameraten min, og fordi jeg er narkoman. Jeg vurderer å anmelde dem til politiet, sier han.

Forsvarer utkastelsen

Morten Hatlem, medeier i Brødrene Hatlem, forsvarer utkastelsen av Rolland.

— Mine arbeidere hørte Rolland og hans gjester snakke høylytt om narkotika. Da dere var der senere, så de brukerutstyr ligge på rommet. Det bor vanlige folk i gården, vi kan ikke ha den slags folk der.

— Mener du at dere håndterte saken på en helt grei måte?

— Vi burde sendt et utkastelsesvarsel, og ikke bare gitt ham to timer å forlate hybelen på. Jeg har ikke noen problemer med å innrømme at det vi gjorde ikke er lov, sier Hatlem.

— Men er det greit å kaste ut folk på en så brutal måte som dine arbeidere gjorde?

— Måten han ble kastet ut på skjedde ikke med min velsignelse. Det høres ut som om det burde vært gjort annerledes.

TRUET OG KASTET UT: Roger Rolland ble kastet ut av hybelen sin med to timers varsel, bare fordi han er narkoman. Atle Mikalsen ble dyttet, sparket og truet med kubein fordi han var med inn til Rolland.<br/>Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN