Klokken 18.30 fikk politiet melding om en trafikkulykke på E16 ved Øvre Ljøsne i Lærdal i Sogn og Fjordane. En svenskregistrert semitrailer på vei vestover hadde kjørt av veien, og alle nødetatene ble sendt til stedet. Føreren ble først meldt skadet, men klokken 19.25 kom meldingen fra kollisjonsstedet om at den polske mannen i 40-årene var erklært død.

— Uklare omstendigheter

— Han har blitt kastet ut av bilen, og ble funnet like ved førerhytten, sier operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Ambulansen kom først til ulykkesstedet. Hope vil ikke si om mannen var død da ambulansen kom frem, men de tok ikke med seg mannen, og drev gjenopplivning på stedet. Under en time etter at meldingen om ulykken kom, var han erklært død.

— De pårørende er ikke varslet ennå, sa Hope klokken 21 mandag.

Ingen andre kjøretøy har vært involvert i ulykken. Både politiet og Statens Vegvesen holder mandag kveld på med åstedsundersøkelser.

- Prøver å finne årsaken

Klokken 20.30 ble vegen åpnet en kort stund for å slippe trafikken forbi.

— Men de vil stenge den raskt igjen for gjøre ferdig undersøkelsene sine, sier Ketil Molvær.

Vaktoperatøren i vegtrafikksentralen i Lærdal forteller at ulykkesanalysegruppen til Statens vegvesen er på stedet. De driver oppmåling for å finne årsaken til ulykken, og vil holde på frem til 21-tiden.

— Hele semitraileren har kjørt av veien så det vil ikke være noe problem å slippe trafikken forbi når undersøkelsene er ferdige, sier Molvær.

Klokken 21.30 var veien åpen igjen. Cirka klokken 01.00 natt til tirsdag vil Viking begynne arbeidet med å fjerne semitraileren.

— De vil trolig kunne holde ett felt åpent hele tiden, men det kan bli stengt i kortere perioder, sier Lene Vestrheim ved Veitrafikksentralen.