Da 27-åringen ble pågrepet i en av Bergens omegnskommuner i fjor sommer, kalte han en av politibetjentene for «jævla homo» flere ganger. Da han litt senere skulle ransakes på lensmannskontoret, kastet han trusen sin i ansiktet på den samme politibetjenten.

Tiltalte var ruset og har forklart at han selv ikke husker hendelsen, men sa i retten at han ikke tviler på politibetjentenes forklaring.

Mannen ble dømt for seks forhold, som foruten trusekastingen i hovedsak handlet om kjøp, besittelse og bruk av narkotika. Han erkjente seg skyldig på de fleste tiltalepunktene.

27-åringen tilsto i retten å ha kjøpt rundt 100 gram amfetamin og fem gram metamfetamin i fjor sommer, og erkjente også oppbevaring av en mindre mengde hasj og narkotiske tabletter samt bruk av amfetamin, hasj og GHB.

27-åringen ble også dømt for brudd på dyrevernloven for å ha holdt en slange som husdyr.

Mannen er tidligere straffedømt. Retten mener narkotikaforbrytelsene «kvalifiserer til en ubetinget fengselsstraff», men er likevel kommet til at «tiltalte skal gis en sjanse i form av samfunnsstraff». Retten legger vekt på at 27-åringen har store psykisk vansker og nå går til psykolog, og har dømt ham til 69 timers samfunnsstraff.