Det var klokken 0926 at alarmen gikk fra Vikøyvegen i Norheimsund. Like før hadde Inger Marie Blom Bonifcio (bildet) kommet til Framnes Kristne Vidaregåande Skule sammen med en annen kollega som hun kjørte med.

— Da jeg gikk ut av bilen, så jeg bakdelen av en bil stikke opp fra sjøen. Den lå cirka 15 meter fra land med lysene på. Jeg så bilsporene, men ingen fotspor. Det var også umulig å se om det var folk i bilen, sier lærer Blom Bonifcio. La på sprang Hun ropte på kollegaen hun hadde kjørt med. Han kjente straks igjen bilen. Den tilhørte en annen lærer ved skolen.

De slo alarm og varslet politi og ambulanse ettersom de ikke ante om det var folk i bilen.

— Det var veldig skummelt og satte en støkk i meg.

Studieinspektør Odd Inge Austevoll (bildet under) ble varslet. Han er dykker og hastet hjem for å få på seg dykkerutstyr.

— Når det er snakk om en kollega, da springer du, sier Austevoll.

Garasje på kaien Hjemme, med dykkerutstyr på seg, fikk han telefon om at han kunne slappe av. Bileieren var kommet til rette.Lettelsen var stor da han kom ned på parkeringsplassen.

— Det var utrolig godt å se ham. I et kvarter visste vi ikke om han befant seg i bilen, sier Blom Bonifcio.

Bileieren hadde vært opptatt med å varsle NAF. Han hadde selvsagt behov for å få hjelp til å heve bilen, en Lexus IS 250. Studieinspektør Austevoll var med da bilen ble hentet opp. Sammen med en annen dykker festet han wiren fra redningsbilen til Lexusen.

Veldig glatt

Den uheldige læreren var i ferd med å parkere da han mistet kontrollen over bilen. Han har nemlig en garasje på kaikanten. Kjøretøyet skled mot kaien, og mannen måtte kaste seg ut for å unngå å havne i sjøen.

Skolens vaktmester, Kjell Magne Solsvik, opplyser at det var svært glatt.

— Jeg hadde brøytet, men ikke rukket å strø ennå, sier vaktmesteren.

For Marie Blom Bonifcio ble det en svært spesiell dag. Ikke bare var hun midt i et drama, fredag er nemlig siste dag på skolen for læreren som er gravid.