– Vi markerer her at norsk laks sannsynligvis ikke er det næringen mener den er. Spanjoler og franskmenn bør ikke spise norsk laks når vi ikke vet om de inneholder stoffer som er kreftfremkallende, sier Kurt Oddekalv.

— Søppelfisk

I dag aksjonerte han på Carrefour som er den største spanske og franske varehuskjeden og kastet den norske laksen rett i bosset.

— Norge bør ikke selge dette dritet her til utlandet i det hele tatt. Dette er rett og slett en søppelfisk, sier Kurt Oddekalv til spaniaavisen.no.

Miljøverneren fra Bergen gjennomførte aksjonen sammen med sin kollega i Norges Miljøvernforbund, Frode Hermann Bøe. De to miljøkrigerne var inne på Carrefour og kjøpte 12 kilo norsk oppdrettslaks i ettermiddag.

Hemmelig

Aksjonen var strengt hemmelig. Ingen fikk rede på noen ting før timer i forveien fordi Oddekalv var redd for at at sikkerhetsvaktene på Carrefour ville stoppet hele aksjonen.

– Hovedbudskapet er at det er kreftfremkallende stoffer i oppdrettslaksen. Oppdrettsnæringen driver med dyremishandling og næringen truer all villfisk. Norsk oppdrettslaks blir internasjonalt markedsført som sunn mat. Vi i Norges Miljøvernforbund finner derfor grunn til å informere forbrukere over hele verden om den norske oppdrettsnæringens bruk av kjemikaliene teflubenzuron og diflubenzuron, og disse stoffenes skadelige effekter for helse og miljø, forteller Oddekalv.