Politiet sperret av bygningen mens bygningsarbeidere begynte arbeidet med å sikre bygget mot nye okkupanter. Dører og vinduer blir spikret igjen og alt inventaret kastet ut.

Charlotte Myrbråten er en av dem som bodde ulovlig i huset. Tidligere i dag ble hun og de andre okkupantene kastet ut av politiet.

— Politiet nektet oss å hente ut tingene våre. I stedet ble alt kastet fra andre etasje og ned i en container. Det meste ble ødelagt siden de valgte å kaste møblene til slutt. Cd-spiller, glass og kjøkkenutstyr er noe av det som ble ødelagt, sier hun.

Politiet bekrefter at okkupantene ble nektet adgang etter huseiers ønske, men at de fritt kan hente tingene fra containeren.

— Eiendelene står her, og de kan ta dem med seg. At eiendelene ble kastet ut vinduet må en regne med når en tar eiendeler ulovlig inn i en bolig. Det mest verdifulle ble båret ut, sier politibetjent Kjell Søgnen.

Huseier Ole Jan Strønen skriver i en e-post til bt.no at han leide inn ekstern ekspertise som sikret huset etter at okkupantene ble kastet ut første gang.

Strønen sier videre at han igjen bruker ekstern ekspertise «nå med sterkere grep som gitter, jernbeslag m.v. Alarm skal varsle politiet hvis nytt innbrudd skjer.»

<b>På LET:</b> Politiet nektet okkupantene adgang til huset for å hente ut tingene, men de kan fritt hente tingene sine fra containeren. FOTO: TORE SEVHEIM
<b>PÅ GATEN:</b> Husokkupantene fant i ettermiddag tingene sine på gaten. FOTO: TORE SEVHEIM