— Vi har reist mye de siste 20-30 årene, men dette er første gang noen av oss er blitt utvist fra et fly. Ingen har opplevd maken før, sier Marina Mundt (66) og vennen Reidar Leinebø (68) opprørt.

BT møter venneparet i ankomsthallen på Bergen Lufthavn Flesland søndag ettermiddag. På bagasjetrallen ligger en koffertstabel, som ble lempet ut igjen av Sterling-flyet like før avgang. For kofferteierne var nemlig flyturen til Alicante over før den fikk begynt.

De to pensjonistene skulle feire nyttår i bungalowen hennes sør for Alicante i Spania. Men da maskinen lettet med 187 passasjerer om bord, sto venneparet igjen på flyplassen etter et traumatisk opptrinn om bord i flyet.

— Aldri er jeg blitt behandlet slik før, sier 66-åringen Mundt, fremdeles skjelven og opprørt etter opplevelsen.

Pc i håndbagasjen

Dette er deres versjon av det som hendte om bord på flyet til selskapet Sterling: De hadde fått tildelt seter ved en av nødutgangene, der det for ikke er lov å plassere bagasje under setene foran.

Da Mundt skulle ta av seg ytterjakken, satte hun bagen midlertidig fra seg i setet. Svært forsiktig, fordi den inneholdt det hun var aller mest redd for: En splitter ny pc. Derfor fraktet hun maskinen som håndbagasje.

Da kommer en flyvertinne forbi, og får øye på bagen i flysetet.

— Hun napper den til seg, sier at den ikke skal stå der og hiver bagen opp i bagasjerommet over setene. Da ble jeg mildt sagt fortørnet, det innrømmer jeg gjerne, sier Mundt til BT.

— Sprakk du?

— Jeg sa til henne: «Dette går ikke an, sånn kan du ikke oppføre deg». Da svarte hun: «Vi kan få deg av flyet hvis du ikke oppfører deg».

Beskyldt for å slå

Flyvertinnen spør så Leinebø om Mundt er syk. Han svarer nei, og hun går videre. De to setter seg ned, men få minutter senere kommer flykapteinen bort til dem. Han ber dem om å forlate flyet. Grunnen de får oppgitt er at Mundt skal ha slått flyvertinnen.

— Da ble jeg mildest talt fortørnet. Dette er uhørt. Jeg slo henne da aldri. Slike beskyldninger finner vi oss ikke i, sier Mundt opprørt.

— Derfor ga vi klar beskjed om at hvis de ville ha oss ut av flyet, fikk politiet komme og hente oss. Da de kom, gjorde vi selvsagt ikke motstand, forteller Leinebø til BT.

Lover etterspill

Beskyldningene om at Mundt skal ha slått til en Sterling-ansatt, vil hun ikke ha hengende over seg.

— Jeg har reist mye i mitt liv, og er selvsagt ofte blitt bedt om å flytte bagasjen min, uten at det har vært noe problem. Vi er begge ordentlige mennesker som har levd noenlunde anstendige liv. Å bli behandlet slik bare fordi flyvertinnen ikke liker trynet mitt, nekter jeg å akseptere, sier hun.

— Jeg forstår selvsagt også at flykapteinen må stole på at det flyvertinnen forteller, er sant. Men i dette tilfellet fortalte hun ikke sannheten, og det er henne jeg retter kritikken mot. Denne saken kommer ikke til å ende her.

Sender regning til Sterling

I går kveld tok de to sikte på nattoget til Oslo, for å finne et nytt fly til Alicante derfra.

— Vi skal nok komme oss til Alicante før nyttårsaften. Men regningen sender vi til Sterling, lover Leinebø.

Sterling har hovedkontor i Danmark, og BT lykkes ikke i å få en kommentar fra flyselskapet søndag kveld. Men etter det BT forstår, har verken flyvertinnen eller flykapteinen planer om å anmelde saken.

KASTET AV FLYET: Denne bagen er stridens eple. Oppi ligger en ny pc, som eieren Marina Mundt er svært redd for. Da flyvertinnen uvørent hev bagen opp i bagasjerommet over setet, sa pensjonisten klart ifra. Like etter ble Mundt anklaget for å ha slått flyvertinnen. - Uhørt, mener 66-åringen. Opptrinnet endte med at hun og reisekameraten Reidar Leinebø forlot flyet med politieskorte.<p/>FOTO: TOR HØVIK