Styret i Sund Frp har vedtatt å fremme forslag om at Steffensen blir utmeldt, skriver VestNytt i dag. Årsaken er kritikken mot partikollega og ordførerkandidat Svein O. Jacobsen.

– Jeg synes det er en merkelig fremgangsmåte. De har et lukket møte der jeg ikke får forsvare meg eller komme til orde med mitt syn. Jeg blir utestengt fordi jeg påpeker mangler ved ordførerkandidaten, sier Steffensen til bt.no.

Etter nominasjonen kunngjorde han at han ikke ville stille seg bak en ordførerkandidat som driver salg av sexleketøy på internett.

– En bygdetulling

– Tenk deg hvis Herman Friele eller Albrigt Sangolt drev dildobutikk. Det går jo ikke. Men dette med sexleketøyet er egentlig bare en kuriositet. Jacobsen har ingen evne til samarbeid, ingen empati, og mangler store kvaliteter man bør ha som ordfører. Han overser at man skal være ordfører for alle, ikke bare for egen vinning. Han er en bygdetulling, sier Steffensen.

I Frps regelverk heter det at medlemmer som «gjennom offentlig handling søker å skade partiet, partiets tillitsfolk eller folkevalgtes omdømme, anses som aktivt utmeldte».

– Det er Steffensen som har satt seg selv i denne situasjonen. Han må selv rake kastanjene ut av ilden, sier nestformann Leif Arill Wiese til VestNytt.

Steffensen reagerer på at han ikke har fått noen formell henvendelse fra partiet om at han er uønsket.

Svein O. Jacobsen ønsker ikke å kommentere uttalelsene overfor bt.no.