Si din mening om Halloween-skikken

– Vi har fått utallige henvendelser utover kvelden om unger som kaster egg på biler og hus, og som tenner på ting og lager bål i trapper, forteller operasjonsleder Svein Johannessen ved Hordaland politidistrikt.

Meldingene kommer fra Åsane i nord, til Fana i sør, Halloween-fenomenet har ikke bare fått unger til å kle seg ut men også til å kaste egg.

– De er vel misfornøyde med det de får eller noe sånt, men det er unger helt ned i 10-årsalderen som er med på dette, sier han.

Amerikanske filmer har lært oss hvordan vi skal «feire» Allehelgensdag på amerikanske vis. Hvis ikke ungene får godteri i de husene de går til, så kaster de egg, råtne tomater eller liknende. Men nå synes Johannessen det har gått altfor langt.

– Dette utvikler seg helt i feil retning. Nå bør foreldrene begynne å følge med på hva ungene deres gjør, sier Johannessen.

I Ulsetskogen i Åsane fikk politiet i nitiden i går kveld melding om eggkasting. Her skal hele 35 ungdommer ha vært med kaste egg på hus og biler i området, opplyser politiet i Åsane til bt.no.