– Jeg trodde ikke jeg skulle få møte Clinton. Det var jo så mange som ville treffe ham, sier USA-vennen Karsten Madsen.

Han syntes det var for ille at det ikke var noen amerikanske flagg å se i Bergen under eks-presidentens besøk, og bestemte seg for å ta med seg sitt eget.

– Jeg har feriert i USA flere ganger siden 2001, og er en varm tilhenger av det demokratiske USA, sier Madsen. I flere timer stod han ved golfbanen i Meland med sitt store, amerikanske flagg.

– Jeg ropte «have a nice evening in Bergen, mr. President». Da så han opp og la merke til meg.

Les mer om Clintons besøk, og se billedserie | Se video

Madsen fulgte etter Clinton til Bergen sentrum, og nådde ham igjen da eks-presidenten tok seg en spasertur ved Korskirken.

– Han la merke til flagget, og ba meg komme bort. Han spurte hva jeg het, og om ikke det var jeg som hadde stått ved golfbanen. Han lurte også på om han hadde spilt bra. Jeg svarte at det var veldig imponerende. Selv har jeg aldri tatt i en golfkølle.

Madsen ble spurt om han hadde vært i USA, og fortalte at han har feriert både i New York og Florida.

– Jeg sa til ham at jeg elsker det demokratiske USA. Da klappet han meg på ryggen, takket, og sa «God bless you, Karsten». Jeg må innrømme at jeg frøs på ryggen da. Jeg ble veldig oppstemt. Jeg tror aldri jeg har vært så glad. Det var spesielt hyggelig at det var han som tok initiativet og kontakt med meg.

En kamerat av Madsen tok bilde av de to nye vennene.

– Det skal i glass og ramme, og opp på veggen på jobben. Og neste USA-tur er allerede planlagt. 15. august reiser jeg til Florida og Key West.

Karsten Madsen tok med seg et amerikansk flagg, og dermed var det gjort. Clinton falt pladask for gesten.
Christian Schjøtt
Karsten Madsen frøs i flere timer ved golfbanen i Meland. Det gav lønn for strevet.
Christiansen, Roar