HILDE KRISTIN STRAND

— Først hørte jeg fornøyde barn som trallet og sang. Men så sa det pang, sier Kari Troland.

Selv var Kari Troland i gangen da smellet kom. Badedøren var åpen for at hun skulle kunne høre barnebarna. Da Troland kom inn på badet så hun at hele dusjdøren var eksplodert. Det lå glassbiter hele veien til døren.

- Brølte «stå i ro!»

— Jeg sprang inn på badet og fikk brølt til 4-åringen at hun måtte stå i ro til jeg fikk løftet henne ut. Men minstejenten ville til mormor, så hun trosset glassbitene, forteller Troland.

Resultatet ble at 1-åringen ble fraktet naken og blødende til legevakten av forskrekkete foreldre. Der måtte hun sy flere sting i skulder og hals. Også den ene foten var bandasjert da hun kom tilbake til mormor. I tillegg har hun flere småsår. Storesøster kom fra episoden med noen sår på armen.

— En glassbit må ha kommet som et prosjektil og skåret minstejenten i halsen, tror bestemoren.

— Biten kunne like gjerne truffet henne et annet sted, for eksempel i øyet eller i pulsåren. Jeg tør ikke tenke på det, sier Troland.

- Burde merkes med advarsel

— Dersom man må regne med at et slikt produkt kan eksplodere burde det vært merket med en advarsel. Jeg hadde ikke installert det dersom jeg visste at det kunne være farlig, sier Troland.

Hun sier barna umulig kan ha slått i døren slik at den ble ødelagt.

— Dørene må tåle å bli dasket litt i. Og det eneste de hadde å leke med var en såpekopp av plast, sier Troland.

Døren som eksploderte hadde ikke ramme. Resten av dusjen er fliselagt, slik at det bare var døren fremme som var av glass.

En representant for produsenten IFØ Sanitær var onsdag hjemme hos Troland. Da BT snakket med henne første gang var hun slettes ikke sikker på om hun ville ha noen ny dør. Men IFØ tilbød henne en ny modell, noe hun takket ja til.

— Jeg har fått forsikring om at denne skal være sikker, så jeg må kunne stole på det. Og badet er for lite til helt dusjkabinett eller oppheng til dusjforheng, sier Troland.

FREMDELES BANDASJERT: Vilde (16 mnd.) ante fred og ingen fare da dusjen plutselig eksploderte. Resultatet ble en tur til Legevakten hvor hun ble sydd i skulder og hals og fikk bandasje på foten.<p/>FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN
GLASS OVERALT: Da BT besøkte Kari Troland hadde hun ennå ikke blitt kvitt alle glassbitene fra det eksploderte dusjkabinettet. Heldigvis gikk det bra med barnebarna. - Datteren min var sint over at noe sånt kunne skje, sier Troland.<p/>FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN