• Fjellsiden løsnet og tok tak i bilen min, sier Karin Herheim Lidsheim. Hun ga full gass og reddet både sitt eget og datterens liv.

Om hun hadde nølt bare et øyeblikk, er det usannsynlig at de to ville overlevd raset. Digre steinblokker i veibanen vitner om kjempekreftene som var i sving ved Hettetunnelen i Vaksdal mandag.

Prøvde å beskytte datteren

Karin Herheim Lidsheim var på vei sørover fra Voss med sin 14 år gamle datter da raset gikk.

— Vi lå bak en lastebil hele tiden. Med det samme den kjørte inn i tunnelen, løsnet en stein bak den, sier Lidsheim.

Hun rakk knapt å reagere før steinblokkene veltet over panseret.

— Jeg tenkte at dette kommer aldri til å gå bra. Jeg la meg over på siden, over datteren min, mens jeg prøvde å gi full gass. Bilen var kjempetung, sier Lidsheim.

Steinblokkene skar opp bilen og skrellet av dekkene på førersiden. Likevel klarte hun å få kjørt bilen i sikkerhet inne i tunnelen.

— Dekkene var helt vridde. Jeg kjørte på felgene gjennom tunnelen og stoppet og satt paralysert i noen minutter før vi ringte AMK, sier Lidsheim.

- Englevakt

Hun priser seg lykkelig over at hun ga full gass da raset gikk.

— Jeg tenker på hvor galt det kunne ha gått, sier kvinnen fra Voss.

Lidsheim og datteren ble sendt til Voss sjukehus med sjokkskader, men begge er utskrevet og i god form i dag. Utrolig nok slapp de fra det hele uten fysiske skader.

— Vi har hatt englevakt, sier hun.

Fortsatt stengt

E16 er i skrivende stund fortsatt stengt ved Hettetunnelen. Veien åpner neppe før tirsdag kveld, opplyser Statens vegvesen.

Rasstedet ligger på hovedveien mellom Bergen og Oslo. Trafikken blir ledet om Hardanger med skilting på Trengereid og Voss.