Albumene til Karl Seglem fra Årdal i Sogn og Sigrid Moldestad fra Breim fra 2010, Ossicles (Ozella Music) og Sandkorn (Grappa), høster heder og ære på worldmusiccentral.org.

Dette er en av de sentrale nettsidene for folkemusikk og verdensmusikk, skriver Sogn Avis.

Redaksjonen har bedt seks bidragsytere plukke ti favoritter, og journalisten Evangeline Kim har funnet to av sine i Norge. Hun har plassert Ossicles sjuende— og Sandkorn på åttendeplass.

Prisbelønt

For Seglem, som har vært aktiv musiker siden 80-tallet, er kåringen et nytt høydepunkt i et stort 2010.

I november fikk musikeren, komponisten og plateselskapgründeren Buddyprisen, norsk jazz høyeste utmerkelse.

Sigrid Moldestad vant Spellemannspris 2007 for albumet Taus. Hennes instrument er hardingfele og fele, men hun er også sanger. Sjekk Moldestads MySpace-side.

Jeg mener dette er et bevis at det lages musikk av svært høy kvalitet her hjemme.

Karl Seglem

Svært glad

Karl Seglem er svært glad for at hans siste album er kommet med på den eksklusive listen.

— I forhold til verdensmusikk har en ofte sett sørover, ikke minst mot Afrika. Nå håper jeg at kjennerne av slik musikk er i ferd med å se nordover også. Jeg mener dette er et bevis at det lages musikk av svært høy kvalitet her hjemme, sier han til Sogn Avis.

Han er veldig fornøyd med platen Ossicles, og mener ikke minst at riksmedia er for lite flinke til å skrive om artister og album som faller utenom det rent tradisjonelle innenfor pop, rock og andre sjangere.

— Nå vil jeg bruke første halvår av 2011 på å skrive og komponere, så har jeg en del festivaljobber til sommeren. Til høsten håper jeg at jeg kan legge ut på ny turné med verdensmusikk-kvintetten min, sier Seglem.

**Hør Ossicles på Spotify

Hør Sandkorn på Spotify**