Idrettssjef Bård Johansen ved Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) kan bekrefte at studentene strømmer til anleggene.

— Vi har aldri opplevd maken til påtrykk som nå etter nyttår. Omsetningen vår økte med 30 prosent i januar i forhold til samme måned i fjor, forteller Johansen.

Han kan i dag tilby fire treningssentre til studentene i Bergen. I august åpner det femte. For 735 kroner semesteret kan studentene benytte seg av samtlige tilbud. Det gjør veldig mange av dem.

— 52 prosent av alle studentene i Bergen trener hos oss, og det blir stadig flere. I høst regner vi med å ha 15.000 studenter innom hver uke, og årsbesøket vil ende på over 1,5 millioner, sier Johansen.

Idrettssjefen har opplevd en enorm utvikling de siste årene.

— I 1991 hadde vi én tredemølle, som det kostet ti kroner timen å bruke. Nå har vi 200 kondisjonsmaskiner, sier han.

Avlesninger av maskinene viser at de i snitt brukes to og en halv ganger så mye som tilsvarende maskiner i kommersielle treningssentre.

Også andre studiesteder forteller om samme tendens.

— Etter at vi innviet et nytt tilbygg i fjor har vi hatt 30 prosents økning i medlemstallet. Dette er noe studentene etterspør. De er vant med å bruke treningssenter fra videregående, og vil fortsette med det, sier idrettssjef Arne Brevik ved Studentsamskipnaden i Trondheim.

Oslo og Stavanger kan også friste med nye, velutstyrte idrettsbygg. Domus Athletica i Oslo har alt en aktiv student kan drømme om. Det ferske Universitetet i Stavanger åpnet 5000 kvadratmeter idrettsbygg for halvannet år siden. Foreløpig brukes det av en knapp fjerdedel av studentene, men idrettssjef Anne Tomasgård er klar til å ta imot flere.

— Rapporter fra utlandet viser at folk velger studiested blant annet ut fra treningstilbud, forteller hun.