Sjekk trafikken på Flesland her!

Sigve Thuen, Leif Åge Moberg og Geir Nyberg skal til Barcelona på firmafest i dag. De må komme frem i løpet av dagen, men problemet er at turen går via Oslo. Nå henger Barcelona-festen i en tynn tråd.

– Dette er ganske kjedelig. Nå ser det ut som alt faller sammen. Flygelederne på Røyken burde fått sparken. Det er jo støtt tull med dem. Det må gjøres noe i Avinor etter hvert, mener de.

Trangt I mellomtiden strømmer nye reisende til, og køene vokser. Det kan ta lang tid før alle disse kommer seg til Oslo i dag.

– Vi har innstilt tre avganger til Oslo: 06.20, 06.40 og 09.05. Da sier det seg selv at det blir trangt på de flyene som går, sier customer manager i SAS Ground Service på Flesland, Kristin Børhaug, til bt.no.

– Vi håper å få alle passasjerene over fjellet, men det blir ikke før ut på ettermiddagen, legger hun til.

Kaos Klokken er 06.38 på Flesland. Bt.no er til stede da stemningen begynner å dra seg not det ampre.

«Ding-dong: Til passasjerer som skal reise il Oslo md. gang klokken 06.20 og 06.40 må vi dessverre opplyse om at disse avgangene er innstilte.

Køene er allerede lange foran innsjekkingskranken. Folk er sure og oppgitte.

— Vet du hva det er meningen at vi skal gjøre med dette, spør en av de ansatte fortvilet til en annen.

— Det er jo fullt overalt på de andre avgangene også, sier han, mens han prøver å ringe noen som kan svare. Men det er tidlig på morgenen og ingen tar telefonen.

Problemet er få flygeledere på jobb i ved kontrollsentralen i Røyken.

– SAS Braathens har hatt problemer med dette, men det er veldig uvanlig at de må innstille tre fly, sier Kristin Børhaug i SAS Ground Service til bt.no.

MORTEN ELLINGSEN (mms)
MORTEN ELLINGSEN (mms)