I dag la de to tidligere samarbeidspartiene frem hvert sitt budsjettforslag etter at forhandlingene mellom dem endte i brudd mandag.

Det betyr at det ikke er flertall for noen budsjettforslag i kommunestyret.

– Raserer tjenestetilbudet

Siv Høgtun, varaordfører fra Høyre, sier at Frps forslag vil rasere tjenestetilbudet når de vil kutte flere millioner på driftsbudsjettet.

– For oss går det grense når tjenestetilbudet rammes. Det er synd for Askøy at de to styrende partiene ikke blir enige, men vi kunne ikke være med på dette, sier Høgtun.

– Alle partiene vil redusere lønnsutgiftene. Med 1700 ansatte er jeg sikker på at vi skal klare et kutt fire millioner kroner ved naturlig avgang, svarer Hanselmann.

De to er også uenige om hva som skjedde da forhandlingene ble brutt. Høgtun er sint for at Frp har fremstilt det som at det var Høyre som brøt forhandlingene.

Høyre må velge side

– Avstanden mellom oss var så stor at vi ikke kunne bli enige. Men det var en i Frp-delegasjonen som sa at vi ikke hadde mer å snakke om, sier Høgtun.

9. desember skal budsjettet vedtas. Dersom et flertall ikke er enige før den tid, blir de to forslagene med flest stemmer satt opp mot hverandre. Da ender det i så fall med at Frp og Ap sine forslag blir alternativene, og Høyre vil bli tvunget til å velge mellom dem.

– Det har jeg tenkt på, ja. Derfor tar jeg situasjonen ganske kaldt. Jeg regner med at det finnes såpass vett i Høyre at vi klarer å bli enige, sier Hanselmann.

Høgtun vil ikke ta stilling til hva partiet skal gjøre 9. desember.