— Det e' jo bare på gøy, fniser to voksne venninner. De står laaangt bak i køen av håpefulle film-wannabe'er. Strekker hals for å se hvordan «konkurrentene» gjør det der fremme.

Den store casting-happeningen foregikk i Galleriets 5. etasje i går, som et ledd i Bergen Internasjonale Film Festival (BIFF) og Filmens Dag. I inngangspartiet til utstillingen «Filmbyen Bergen», der folk blant annet kan se filmer i tolv «kinosaler», hadde Kathleen Johnsen og samboer Yrje Lien rigget seg til med filmkamera, spotlights og hvite skjermbrett. Her skulle alle få en sjanse.

Lang, lang rekke

— Hvem er nummer syv? Kathleen Johnsen ser opp fra filmkameraet, myser inn i mørket bak alle spotlightene.

— Det er meg, det, sier 16 år gamle Amira Christine Lindstrøm. Hun smyger seg innimellom alt folket og frem i lyset. Smiler kokett, kaster på håret, setter hånden i siden og skyter hoften ut til høyre. Dette har hun tydeligvis gjort før.

— Jeg spiller en del teater hjemme på Lindås. Er med i Hundvin Teater. I fjor spilte jeg Ida i familieforestillingen Emil. Og i år skal jeg spille barberer Sørensen i Folk og Røvere. Det er gøy. Håper virkelig jeg får en sjanse her også. Jeg må i hvert fall prøve, smiler en spent Amira.

Så er det romsdølingen Øystein Flovik (23) sin tur. Han myser tøft mot linsen. Tar seg bra ut. Oh, yeah!

— Det er ikke min idé, dette her. Det er samboeren og familien min som har mast på meg. Og da får jeg jo bare stille opp, flirer han. Egentlig studerer Øystein matte, men han har tatt et pauseår og jobber for tiden som barnehageonkel. Filmskuespiller har han slett ikke drømt om å bli ...

Menneskejegere

Kathleen Johnsen Casting trenger folk i alle aldre - til både reklamefilmer, spillefilmer, kortfilmer og stillfoto.

— Vi har over 3500 mennesker i alderen fra fire-fem år og opp til et par og nitti i arkivene våre. Og det er slett ikke bare «vakre» mennesker vi trenger. Vi er mer opptatt av helt vanlige folk, sånne som deg og meg, forklarer Yrje Lien - og tipser om at de for tiden er spesielt på jakt etter familier.

Den joviale castingmannen tenker høyt:

— Det er kjekt å jobbe med mennesker. Tja, du kan vel si at vi er en slags menneskejegere, mumler han ned i kameraet.

Flere sjanser

Det vesle castingbyrået i Lille Markeveien 5 vet tydeligvis hva de holder på med. Blant annet har de hanket inn folk til de norske spillefilmene «Villmark», «United» og «Himmelfall» - og til reklamefilmer som de morsomme Vossafår-snuttene.

Gikk du glipp av gårsdagens casting på Galleriet? Fortvil ikke, muligheten er der fremdeles. Ta kontakt med Kathleen Johnsen Casting på 55 90 30 66, eller e-post til yrje@netcom.no.

Kanskje, kanskje blir det deg?

COOL GIRL: Amira Christine Lindstrøm (16) stilte mutters alene på gårsdagens casting.<p/> - Jeg må jo prøve i hvert fall, smiler hun.<p/>FOTO: HELGE SKODVIN
COOL GUY: Til hverdags er Øystein Flovik (23) mattestudent og barnehageonkel. Men både samboer og familie mener han er eslet til et liv foran kamera. Oh, yeah!<p/>FOTO: HELGE SKODVIN