Torsdag har vært sommerlig, med temperaturer opp mot 20 grader i bergensområdet.

Men nå er det slutt for denne gang. Ved 21-tiden torsdag kveld kom dagens første regndråper. Og det er mer, mye mer, i vente.

— Det er ventet opp mot 30 millimeter nedbør enkelte steder de neste 12 timene. Verst blir det i natt, hvor det også kan komme en og annen tordenbyge, sier statsmeteorolog Berit Hagen ved Vervarslinga på Vestlandet.

OBS-varsel

Til sammenligning falt det 30,6 millimeter på årets hittil mest regnfulle døgn i Bergen, 19. april.

Vervarslinga har derfor valgt å sende ut et OBS-varsel for Rogaland og Hordaland. Et stort lavtrykk i vest må ta skylden for de kraftige nedbørsmengdene. Med regnet følger også vind med opp mot stiv kulings styrke ute ved kysten.

Fredag ettermiddag skal de verste regnbygene begynne å avta, og lørdag er ventet å bli det meteorologen omtaler som «den beste dagen».

Regnfullt neste uke

For allerede søndag er det på'n igjen med nok et lavtrykk.

— Da forventer vi at det kommer ganske mye nedbør. Dette været vil nok prege bildet også ut i neste uke, sier meteorologen.

Selv om Meteorologisk institutt på sine egne nettsider, Yr.no, melder regn hele neste uke, kan det bli enkelte lyspunkter.

— Det kan se ut som at vi får et væromslag i midten av neste uke, med muligheter for sol og oppholdsvær, men det er vanskelig å si sikkert når vi snakker så langt frem i tid, sier Hagen.

- Ikke høst ennå

Selv om meteorologene i Bergen varsler kraftig regn og vind, vil ikke Hagen være med på at høsten er i anmarsj.

— Det blir litt mer høstlig, ja, men temperaturene er ventet å komme opp i 17 grader på dagtid. Det er ikke det verste høstværet, akkurat, sier hun.

Også værtjenesten Storm.no varsler om dårlig vær den neste uken. Meteorologene i Storm mener det går mot regn fem av de seks neste dagene.