Det er på ingen måte ettermiddagsstille i aktivitetsrommene på Møhlenpris skole. For fjerde mandagen på rad fylles gymsal, sløyd og formingsrom av aktivitetskåte gutter og jenter. Det knipes på leire, klippes i stoff, høvles og ballspilles mellom ribbevegger.

Det er foreldrene (FAU) ved skolen som på fjerde året arrangerer aktivitetsklubb for elevene. Helt gratis og helt frivillig — og med like frivillige foreldre som aktivitetsledere.

— Oppslutningen har vært helt flott, sier Vibeke Solbue, elevmamma, midt i formingsflokken, selv med riktig fin keramikkskål på gang.

Enkle aktiviteter

— Poenget med tilbudet er at aktivitetene skal være enkle, sånn at alle foreldre som ønsker det skal kunne stille opp som hjelpere, sier Vibeke. I år meldte hele 80 barn seg på, mens rundt 30 foreldre har stilt opp som hjelpere. Økonomisk støtte har det vanket fra kulturkontoret i Bergen kommune og fra velforeningen på Møhlenpris.

— Det har krydd av unger, mellom 30 og 40 hver eneste mandag, forteller Vibeke, som synes det er flott at skolen og foreldre kan samarbeide på denne måten.

Og ikke bare på mandager. Onsdagene har det gått i sjakk og andre brettspill. Litt mer lydløst. Sint mann

— Dette blir nok en skulptur av en sint mann, forteller Maren Veim (10), hun er blant dagens ke-ramikere.

— Hvorfor en sint mann?

— Den bare ble sånn!

Mens sidevenninnen Elise Løve er kommet godt i gang med en vase, og Ane Utne med et dør-skilt som skal ha plass til fem Utner.

I sløydsalen svies det hilsener på skjærebrett og esker, til en mamma som snart fyller 34 og til en bestemor som visstnok er veldig snill.

Og på knytebatikken står jenter i kø med hvite t-skjorter som skal mønsterfarges. I gymsalen er det «klar-ferdig-la-gå» og høylytt kanonball.

— Det virker som ungene har det utrolig kjekt her disse mandagsettermiddagene, sier Vibeke Solbue.

Kanonballgøy.

KONSENTRASJON: Maren Veim (10) lager en skulptur som skal hete "Sint mann".
Foto: Bjørn Erik Larsen