• Jeg var så redd at jeg sov med kniv på nattbordet, sier en 19 år gammel bergensjente. 26-åringen som truet med å voldta, drepe og spise henne, ble i går dømt til seks års forvaring.

Dommen mot den 26 år gamle «kannibalen» er rystende lesning. Fra PC'en sin i en kjellerleilighet i Kristiansand terroriserte han tolv jenter, den yngste bare 13 år gammel.

Fremgangsmåten var alltid den samme: 26-åringen oppsøkte unge jenter på chattekanaler på internett. Han truet med å torturere, drepe og spise dem, og skremte flere av dem til å sende bilder av seg selv i undertøyet.

Dømt for voldtekt

Mannen er tidligere dømt for voldtekt og misbruk av to mindreårige jenter, og har sonet syv års forvaring.

I fjor sommer sporet han opp identiteten og adressen til 19-åringen fra Bergen. Senere truet han med å voldta, piske og spise henne.

26-åringen skrev blant annet: «Jeg har telefonnummeret ditt, jeg vet navnet ditt og jeg kommer til Bergen i løpet av uken og spiser deg opp (...) Jeg vet hvordan du ser ut, du vet ingenting om meg».

— Det var veldig skremmende at han ramset opp alle personopplysningene mine. Jeg trodde han kunne stå utenfor huset når som helst. Jeg gikk rundt i leiligheten med kniv i tilfelle han skulle dukke opp. Når jeg la meg hadde jeg kniven liggende på nattbordet, sier 19-åringen.

Hun gjorde det også til en vane å sjekke alle rom i huset når hun kom hjem fra jobb.

— De to-tre første ukene kikket jeg meg stadig over skulderen, og prøvde å være minst mulig hjemme.

Da hun leste i avisen at flere jenter hadde anmeldt «kannibalen», gjorde hun det samme.

«Krenkende og motbydelig»

I går ble mannen dømt i Kristiansand tingrett. Retten slår fast at hvert enkelt av forholdene kvalifiserer til ubetinget fengsel.

«Fremgangsmåten og virkemidlene var aggressive og hensynsløse, og innholdet i det han skrev og sa over nett og telefon var sterkt skremmende, krenkende og til dels motbydelig. Han ødela livskvaliteten for ofrene mens det hele pågikk, og han har skapt en utrygghet og redsel som flere av dem fortsatt er og vil være psykisk preget av», skriver dommeren.

Mens aktor ba om fire års forvaring, lyder dommen på seks. 26-åringen anket umiddelbart.

— Han anker først og fremst fordi han mener han er uskyldig, sier advokat Olav Sylte.

Forsvareren reagerer på at mannen er dømt til forvaring, selv om han ikke er undersøkt av rettspsykiatere.

— Jeg har argumentert for at han ikke var tilregnelig og vil ha ham utredet for å avklare om han lider av et syndrom. Jeg vil be om at det oppnevnes sakkyndige, sier Sylte.

19-åringen fra Bergen er blitt mye mer forsiktig når hun chatter på nettet. Hun er glad for at «kannibalen» fikk så streng straff.

— Jeg hadde mareritt om ham senest i natt.

<b>VAR LIVREDD:</b> - Jeg hadde mareritt om ham senest i natt, sier en 19 år gammel bergensjente. Den 26 år gamle «kannibalen» er dømt for å ha terrorisert henne og elleve andre jenter på det groveste.<p/> Foto: ØYVIND SÆTRE