Politiadvokat Liv Giertsen ved Bergen Sør Politistasjon bekrefter overfor BT at saken vil bli sendt over til Konfliktrådet for avgjørelse.

Slag og spark

Kulturdirektør Bjørn F. Holvik i Bergen kommune sier at kommunen er innstilt på at gutten kan gjøre opp for seg ved å være med på å vaske og reparere kunstverket, hvis det er mulig.

Det var i november i fjor at «The White rabbit» av kunstnerne Rachel Dagnall og Anita Hillestad ble utsatt for tagging og annet hærverk.

Blant annet er den store, hvite haren på et nes i Nesttunvannet blitt utsatt for store sprekker etter spark og slag, og det er foreløpig uvisst om kunstverket til 700.000 kroner kan repareres.

Avslørte seg selv

15-åringen gjorde det ikke særlig vanskelig for politiet å finne frem til ham. Han hadde nemlig signert taggingen, noe som gjorde det lett for politiet å oppspore ham i taggermiljøet i Bergen.

Da la 15-åringen umiddelbart kortene på bordet, og ba om å få gjøre opp for seg ved å reparere skadene.

Han har ikke vært alene om å skade «The White Rabbit». Også andre har skrevet sine signaturer på kunstverket, og vil trolig bli kontaktet av politiet med det første.

— Slike saker har prioritet, sier Giertsen, som imidlertid understreker at hun er glad for at Bergen kommune er interessert i å komme frem til en løsning som ikke ruinerer en 15-åring på starten av voksenlivet.

— Vi håper at det er mulig å reparere «The White Rabbit», slik at kunstverket igjen kan glede dem som passerer med Bybanen, sier hun.