Politiet fikk melding om fire kaniner som var savnet i Bjørgeveien i går klokken 13.30. Da hadde eieren funnet igjen en av dem, men det synet var alt annet enn gledelig.

— Da kaninene ikke kom da jeg ga de mat onsdag morgen, fikk jeg en uro i magen og ba leieboeren min gå ut å sjekke da jeg var på jobb. Hun ringte meg igjen like etterpå. En meter fra grusgangen hennes lå en av kaninene, uten hode og forbein. Det er helt forferdelig. Stakkars de søte små, sier eier Ingvild Fauske.

Uvisst hvem som har gjort det

— Hodet var kappet av, buken sprettet opp og potene manglet, sier politioverbetjent Arnfinn Grydeland ved Fyllingsdalen politistasjon.

Kaninene ble funnet i nærheten av hjemmet av eierens leieboer, i en skråning som var delvis inngjerdet. Politiet vet ikke om mishandlingen er gjort av dyr eller mennesker, men eieren har vanskelig for å tro at dyr kunne klart det.

-Det er ingen hull i gjerdet eller i i bakken. Steinen som lå foran døren til innhegningen, lå på nøyaktig samme sted. Det rare er at dersom det hadde vært en kamp mellom dyr, regner jeg med at det hadde lagt pels rundt om. Men det er ikke et eneste spor å finne utenfor innhegningen, sier Ingvild Fauske (29).

Under etterforskning

Kaninene har vært borte siden tirsdag kveld, men foreløpig er kun en funnet.

— Jeg har funnet kroppen til den ene, hodet og potene er sporløst forsvunnet. Det er så ekkelt, sier Fauske.

— Vi holder på å etterforske saken. Det er en meget stygg sak hvis det viser seg å være mennesker som står bak, sier Grydeland.

— Det er en så syk handling. Jeg har problemer med å forholde meg til at det kan være mennesker som har gjort dette. Men samtidig klarer jeg ikke å forstå at et rovdyr har vært i innhegningen fire ganger. Jeg får det ikke til å stemme, alt er så motstridende, sier Ingvild Fauske.

Dersom du har tips til saken, kontakt Fyllingsdalen politistasjon på 55 15 57 50.

Hva mener du om denne misshandlingen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Her er en av de fire savnede kaninene, uten hode og poter.
Politiet
Denne kaninen ble funnet like ved hjemmet i går.
Politiet
Gina.
Ingvild Fauske
Bente Sandbekk
Ferdinand.
Ingvild Fauske