Ved 05-tiden natt til søndag ble en kvinne i 20-årene funnet delvis avkledd og fortvilet i et smau ved Muséplassen i Bergen sentrum.

Politiet etterforsker fortsatt saken som en voldtekt med ukjent gjerningsmann, og vil så snart det lar seg gjøre gjennomføre et grundig avhør med kvinnen.

— Målet er å få en mest mulig detaljert forklaring fra fornærmede. Det er vår første prioritet nå, sier Rigmor Isehaug, sjef ved Volds- og sedelighetsavsnittet, som har tatt over saken.

Klær revet av

Politiet vil ikke gå ut med ytterligere informasjon nå, men søndag ga kvinnen et konkret signalement på mulige gjerningspersoner. Så langt har hun ikke maktet å gjennomføre noe lengre avhør.

Politiet fikk ved 04.30-tiden natt til søndag flere meldinger om roping og skriking på Nygårdshøyden. En halvtime senere ble kvinnen funnet i et smau i Langes Gate.Det var ting som tydet på at klærne hadde blitt revet av med makt. Kvinnens bluse skal blant annet ha manglet flere knapper.

Spor kan regne bort

Kvinnen ble raskt kjørt til voldtektsmottaket ved Bergen legevakt, og politiet kalte inn krimteknikere og hunder for å forsøke å sikre spor fra det som kan ha vært åstedet.

Et forferdelig regnvær skyllet imidlertid ned over Bergen natt til lørdag, og det kan gjøre det vanskelig å sikre biologiske spor.

47 anmeldelser

I løpet av årets ni første måneder mottok politiet i Bergen 47 anmeldelser fra personer som mente seg voldtatt eller forsøkt voldtatt.

— Jeg vil ikke spekulere så mye i årsaken, men fokuset som har vært rundt slike saker i mediene, hvor politiet har presisert viktigheten av å anmelde, kan ha ført til at flere velger å anmelde, sa gruppeleder Carl-Petter Leganger ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon til bt.no i oktober.

— Samtidig er det en viss fare for at det har vært en reell økning i antallet voldtekter, la han til.

Ni av de 47 anmeldelsene gjelder overfallsvoldtekter. De fleste voldtektene i Bergen skjer innenfor husets fire vegger, ifølge politiførstebetjent Leganger.