DAG IDAR TRYGGESTAD

HELGE O. SVELA

GORDON ANDERSEN

— Siktelsen er foreløpig. 44-åringen er ennå ikke avhørt. Hvis han forteller at han har planlagt å drepe, er det overlagt, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne, og legger til:

— Sier han at det var en handling i affekt, må eventuelt overlegget begrunnes i andre moment. Det kan være noe han har sagt til andre, eller om det var planlagt å ta med våpen til brakken, sier Mevatne.

VG skrev i går at den drapssiktede 44-åringen forlot brakken, og kom tilbake med en rifle. Sekunder senere falt det dødelige skuddet.

Døde momentant

Harald Bakkebø ble i går obdusert ved Gades institutt i Bergen. Rapporten derfra viser, som BT skrev lørdag, at Bakkebø ble drept med ett skudd mot hodet. Han døde momentant.

44-åringens advokater mener det ikke foreligger bevis for å spekulere i om drapet kan ha blitt begått med overlegg.

— Det foreligger ingen forklaringer eller opplysninger for øvrig, som tilsier at dette var en planlagt handling, sier advokat John Christian Elden.

Han har ingen tro på at siktelsen vil bli utvidet, og mener at det i så fall vil kreve nye bevis. Om drapsvåpenet og hendelsesforløpet inne i brakken vil han si minst mulig, så lenge klienten ikke har forklart seg.

Lensmann Einar Vatne sier til BT at politiet ikke vet hvor drapsvåpenet er, men bekrefter at drapssiktede gjennom sin advokat har sagt noe om hvor han har dumpet våpenet.

— Det er meningsløst for oss å lete etter drapsvåpenet før den siktede har gitt oss en nærmere angivelse på hvor det kan være, sier Vatne.

Beslagla dokumenter

44-åringen er fortsatt ikke klar for å gå i avhør. Hans forsvarere har fortalt politiet at det trolig vil kunne skje i løpet av uken.

  • Det som har skjedd, preger min klient. Vi har derfor valgt å ikke gå i avhør før han er klar til det. Jeg tror det vil skje i løpet av et par dager, sier Elden.

I påvente av at den drapssiktede 44-åringen vil forklare seg, fortsetter politiet avhør av vitner og bekjente av de involverte i saken.

I tillegg er det gjort beslag av en rekke dokumenter i brakken der drapet skjedde, som politiet håper kan bringe dem nærmere i jakten på motivet for drapet.