— Kveldene begynner ofte med turneringer, så blir det cashgame (spill med ekte penger, red.anm.) etter hvert. Turneringer trekker folk, men det er cashgames arrangørene tjener penger på, sier en pokerspiller.

Flere kilder i miljøet bekrefter at det er mulig å tjene betydelige summer på å drive pokerklubb. Det vanlige er at arrangørene tar fem prosent av pottene som spilles i såkalt «rake».

For at ikke spillerne skal føle at arrangørene tar en uforholdsmessig stor del av pengene de satser, er det vanlig at de maks tar 100 kroner pr. pott. De minste pottene holdes utenfor: Er det mindre enn 200 kroner i spill, tar ikke arrangørene penger.

På tross av disse reglene kan det bli mye penger, når 10-15 personer spiller i flere timer.

  • Arrangørene kan tjene 10.000-15.000 kroner i rake på en kveld, sier en spiller.

Klubbene er ulovlige, og betaler ikke skatter og avgifter. Inntektene går rett i lommen på arrangørene.

I cashgames etter turneringene er det ikke uvanlig at spillere kjøper sjetonger for 5000 kroner.

  • Det er blitt et hardere spill. Det skjer ikke sjelden at det i løpet av en kveld blir en pott på over 20.000 kroner, sier en spiller.

For spillerne som taper alle sine sjetonger i store potter, er det mulig å veksle inn mer kontanter til sjetonger, og spille videre.

Det er vanlig med profesjonelle dealere på klubbene. Dealerne får ofte en timelønn på 200 kroner, i tillegg til tips fra spillerne.