I helgen stiller Brynjulf Måkestad (57) fra Hardanger til start i verdensmesterskapet for veteraner, Masters Internasjonal Sprint Games i Inzell, Tyskland. Han tror sjansene for suksess er gode.

– Målsettingen er klar. Jeg håper på gull på 500 eller 1000 meter, og medalje sammenlagt. Det bør være fullt mulig å få det til, sier han til bt.no.

Best på 500

Og merittene til 57-åringen tilsier at han vet hva han snakker om. Da han deltok i et større internasjonalt stevne i Canada i mars i fjor, endte det med gullmedaljer og ikke mindre enn to verdensrekorder.

– Det er sprinten som er min sterkeste side. Det var på 500 meter og 1000 meter jeg satte verdensrekordene, med henholdsvis 41,27 og 1.22,15. Også denne helgen er det disse distansene jeg har størst sjanse å hevde meg i, forteller han.

Medaljemuligheter

224 deltakere fra 15 nasjoner deltar i mesterskapet i helgen, og fra Hordaland deltar fire skøyteløpere. I tillegg til Måkestad deltar Onar Westerheim fra Stord I.L, Alf Alsaker fra Fana og Martin Fagna fra Nordhordland.

– Jeg tror det er flere av oss som har muligheter til å ta medalje sammenlagt, i de klassene vi deltar i, sier Måkestad, som har drevet med skøyteløp siden han var 24 år.

Mye trening

Å drive med veteranidrett på dette nivået, er langt ifra noe lett fritidssyssel. Brynjulf Måkestad legger ned store mengder med tid i trening, og han slår fast at resultatene ikke kommer gratis.

– Om sommeren har jeg fem-seks treningsøkter i uken, med kondisjon og rulleskøyter. Om vinteren er det stevner, men jeg prøver å få tid til to-tre økter utenom, forteller han.

Går for å vinne

Måkestad har lenge vært en aktiv pådriver innen skøytemiljøet i Bergen, og han var leder i Hordaland Skøytekrets, og en av initiativtakerne da kunstisanlegget på Slåtthaug ble åpnet i 1991. Nå gleder han seg til spennende dager i Tyskland, der både hard konkurranse og hyggelige mennesker venter.

– Dette blir veldig gøy. Det er alltid gode sosiale rammer rundt disse mesterskapene, og vi skal blant annet ha en felles bankett. Fokuset er uansett klart. Jeg går for å vinne, sier han.

Skøytesportens veterangruppe består av aktive medlemmer fra 30 og helt opp til 85 år.

– Dette er noe jeg anbefaler alle som har vært aktive skøyteløpere. Det er et godt og trivelig miljø. Det er bare å bli med, sier han til slutt.

GÅR FOR GULL: Brynjulf Måkestad går for ny suksess i VM for veteraner i Tyskland i helgen. 57-åringen fra Hardanger har to verdensrekorder fra før.
Privat