I august ble Johnny Teigland pågrepet av politiet etter at han i flere år har arrangert Europa-turer for rusavhengige som skulle skaffe seg Subutex til eget bruk.

Politiet mener også at Teigland har tatt med seg store mengder narkotiske tabletter tilbake til Norge, som han siden har solgt.Ifølge tiltalen har 53-åringen tatt med seg 744 subutextabletter, 455 diazepamtabletter og 120 stk methadone chlorhydrate.

Han skal også ha solgt disse subutextablettene, 50 diazepamtabletter og 20 metadonkapsler.

— Millionbutikk

Politiet mener han har skaffet seg 4,2 millioner kroner på subutexsalg, skatteundragelser eller andre staffbare handlinger.

Teigland står også tiltalt for persontransport uten nødvendig tillatelse fra Fylkeskommunen på de mange subutexturene sine.

Politiet vil nå inndra 4.210.799 kroner fra Teigland, og krever at han fratas førerkortet for alltid.

Innrømmer litt

— Myndighetene har prøvd å ta førerkortet fra meg tidligere uten å klare det. Dette vil være en alvorlig inngripen mot meg personlig, og jeg har ingen tro på at de skal få dette igjennom. Dessuten vil dette ikke ramme turene. De fleste tar nå fly, eller kjører sammen, sier Teigland til bt.no.

Han nekter straffskyld for det meste han tiltales for.

— Jeg innrømmer at jeg har vært for snill et par ganger og tatt med subutex til brukere som ikke kunne være med på turen selv, på grunn av sykdom. Dette er bare bagateller.

- Blir ikke rik

Teigland hevder han ikke tjener penger på turene eller narkosalg.

— Hvis politiet finner disse millionene deler jeg gjerne. Alle pengene går med til å dekke reise, medisin og behandling for brukerne. Håpet er jo at de før eller siden kan få behandlingen de har krav på i Norge.