— Han skal til operasjon igjen på Haukeland i dag. han har fått beskjed om at han i verste fall kan miste to eller tre fingre, sier Rolf Helland (65), faren til 37-åringen.

Vi tar dette tungt, alle sammen Rolf Helland

- Han reddet oss Helland sier at han er veldig glad for at sønnen grep inn da en 30 år gammel mann natt til søndag sto på døren deres og ville inn.

65-åringen og konen ville ikke slippe ham inn, og det skal ha blitt tumulter som førte til at både 30-åringen og ekteparets 37 år gamle sønn fikk skader.

— Jeg er overbevist om at vår sønn reddet oss i denne situasjonen, sier Rolf Helland.

Han sier at sønnen ikke vil snakke med presse i dag fordi han er nedfor.

— Vi tar dette tungt, alle sammen, sier Helland.

Både den 30 år gamle inntrengeren og den 37 år gamle sønnen har fått skader i basketaket og begge har status som siktet. 37-åringen har fått skader i fingrene sine, og 30-åringen har fått en flenge i ryggen etter å ha blitt knivstukket.

— Det var svært uoversiktlig da vi kom til stedet og det var nødvendig å ta blodprøver av begge to. Vi har ennå ikke helt klarhet i hva som har skjedd i denne saken, sier Dale.

Husker ikke Ifølge 30-åringens forklaring skal han ha kommet til familiens Hellands hus for å spørre om han kunne få låne telefonen.

— Etter dette sier 30-åringen at han ikke husker mer, sier lensmannen.

Den 37 år gamle sønnen og 30-åringen har gitt ulike forklaringer om hva som skjedde.

Politiet har beslaglagt en kniv, men vil ikke si hvem som hadde med seg kniven.

— Vi kan ikke gå i detaljer på dette ennå, sier Dale.

Det er også ukjent for politiet at 37-åringen kan stå i fare for å miste fingrene sine.

— Vi sendte ham til legesjekk før han ble satt i arresten. Da var det ikke snakk om noe fare for fingrene hans da, men vi har ikke snakket med legene hans i ettertid, sier Dale.