– Grunnet usedvanlig mange miljømessige og infrastrukturelle tilpasninger har dette prosjektet en høyere pris enn de fleste andre Ikea-varehus, sier kommunikasjonsrådgiver Christen Røhnebæk til Åsane Tidende.

Mer enn beregnet

Ikea-ledelsen vil av konkurransemessige hensyn selv ikke bekrefte hva den totale prisen kommer til å bli, men uttalte for to år siden at de vil passere 600 millioner kroner.

De legger for øvrig ikke skjul på at prosjektet er blitt dyrere siden den gang. Åsane Tidende har grunn til å tro at prisen nå kan nærme seg en milliard kroner.

Dette skyldes blant annet økte byggekostnader, dyrere veiprosjekt og forsinkelser.

Dyrere veikryss

Krysset på Nyborg, som de blågule betaler for, riktig nok i håp om å få noe av pengene tilbake, koster mer enn først beregnet og vil trolig få en prislapp på mellom 125 og 150 millioner.

Dette bekrefter Christen Røhnebæk til Åsane Tidende.

Han opplyser dessuten at møbelkjeden i tillegg setter de av 25 mål til fremtidig utvidelse av kirkegården og 17 mål til park, vassdrag og terrengvoller rundt det 35.000 kvadratmeter store bygget.

Har du meninger om Ikea-utbyggingen? Del dem med bt.nos lesere her:

VERDENS DYRESTE? Åsane Tidende har grunn til å tro at totalprisen for Ikea sin utbygging på Nyborg vil ligge mellom 750 millioner og en milliard kroner. – Dette prosjektet har en høyere pris enn de fleste andre Ikea-varehus, sier kommunikasjonsrådgiver Christen Røhnebæk. (Tegning: Ikea)