• Barna mine gledet seg slik til å fiske med far sin. For det var alltid så kjekt å fiske. Så skjer dette.

25 år gamle Sung Thila har opplevd alle mødres frykt, skriver Aftenbladet.no.

Mannen, de to eldste barna og en ungdom på 17 år dro ut på det som skulle være en hyggelig fisketur lørdag.

Nå ligger to av barna hennes kritisk skadet på sykehus — minstemann, Van Uk Lian på tre år og tre måneder, på Stavanger Universitetssjukehus, og eldstedattera, Baï Hnem Tial som er fem år og 10 måneder, på Haukeland Universitetssjukehus i Bergen.

Situasjonen er alvorlig for begge to og for 17-åringen som også ble reddet ut fra bilen på 11 meters dyp. Og mens hun besøker treåringen ved SUS, har mannen reist til Bergen for å være nær datteren deres.

Venner støtter familien

— Jeg kan ikke gjøre annet enn å be til Gud og håpe på at Han hjelper oss, sier hun og holder rundt minstegutten, Ram Lian Sung på 10 måneder. Og hun er ikke alene om å be. Rundt seg har hun både familie og venner fra menigheten sin i Chin Organization i Stavanger.

Blant dem er også 24 år gamle Zah Negun Hluan, søster til den skadde 17-åringen.

— Bror min elsker også å fiske. Han liker seg så godt ute i den norske naturen, forteller hun. Hun kom til Norge fra Malaysia i 2007 etter at hun og familien først hadde flyktet fra det brutale militærdiktatoren i Burma. Både hun og broren går på skole i Norge.

Flyktet fra militærdiktatur

— Jeg ber også, sier hun og setter seg nær 25 år gamle Sung Thila i sofaen. De er i familie gjennom Sung Thilas mann. Nå er de sammen i sorgen.

Selv kom Sung Thila, mannen og de tre barna deres til Stavanger i desember 2009. De måtte også flykte fra Burma via Malaysia. De har bodd på Tasta siden de kom til landet.

— Vi slår ring rundt dem. De skal slippe å være alene, sier Pu Van Thang som er sekretær i Chin Organization i Stavanger og i Chin Community in Norway. Selve menigheten har rundt 200 medlemmer, og de er baptister.

Til sammen bor det rundt 450 burmesere i Rogaland. Mange av dem kommer, som Sung Thilas familie, fra chin-gruppen som er en av de største minoritetsgruppene i Burma. De har blitt forfulgt blant annet på grunn av sin kristne tro.