Da han første gang ble varetektsfengslet, beskrev hans forsvarer ham som en vagabond, ettersom han ikke hadde fast bolig, men vandret ruset rundt på Byfjellene i Bergen.

Han brukte blant annet amfetamin og marihuana da han gikk rundt i fjellene.

Fredag 1. august var han på Nordneshytten. To litauiske arbeidere kom dit for å jobbe, og det oppsto et voldsomt basketak.

Kom med helikopter

Politiet mener franskmannen angrep dem med kniv og kubein. De to arbeiderne har forklart at han gjemte seg i hytten da de kom. Selv hevder han at det var han som ble angrepet.

26-åringen ble tatt av væpnet politi, som kom i helikopter til hytten.

Mandag ble han varetektsfengslet på ny. En psykiater anbefaler at 26-åringen gjennomgår en full mental undersøkelse ettersom han kan ha vært psykotisk under slagsmålet i hytten.

Kan slippe straff

Psykiateren viser til det siktede selv har forklart, i tillegg til ofrenes forklaringer.

Dersom det slås fast at han var psykotisk, da mennene ble angrepet, unngår han straff.

Retten vurderte mannen, og mener likevel det ortsatt er sannsynlig at han er ved sine fulle fem. Han fremsto som samlet i retten, heter det i kjennelsen.

Kniv og bajonett

Mannen er siktet for forsøk på legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Politiet mener han angrep to litauere som skulle gjennomføre arbeider på hytten. Han skal også ha sagt «I'll kill you».

I tillegg er franskmannen siktet for å ha båret med seg en kniv og en bajonett med henholdsvis 8 og 44 centimeter lange  blad i sekken.

Disse skulle brukes til eventuelt selvforsvar, skal mannen ha forklart i avhør.

Forsvarer Egil Jordan har ikke vært tilgjengelig for kommentar for BT tirsdag ettermiddag.