I går ble både 42-åringen og en landsmann varetektsfengslet for fire nye uker. Politiet mener mennene tilhører en kriminell organisasjon i Estland.

— Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen, men vår klare oppfatning er at saken har et større omfang enn først antatt, sier politiadvokat Kaare Songstad ved Hordaland politidistrikt.

Politiet til Estland

Ligaen ble avslørt som følge av flere ukers telefonavlytting. Den 11. januar aksjonerte politiet mot tre bordeller i Bergen og Drammen. Fire personer ble pågrepet, en av dem er allerede dømt og sendt ut av landet.

Politiet synes de nå har god oversikt over bordelldriften. To etterforskere har avhørt en rekke tidligere prostituerte i Estland. Flere skal ha gitt opplysninger som styrker mistanken mot 42-åringen.

Det organiserte sex-salget skal ha pågått i nærmere ett år. Bordellene har hatt en jevn strøm av kunder, og to tredjedeler av betalingen skal ha havnet i hallikenes lommer.

Fortjenesten har vært formidabel. Hallikene kan ha sopt inn nærmere millionen på andres prostitusjon.

Entreprenør

Den 42 år gamle mannen har bodd i Norge i fire år. Offisielt har han tjent penger som entreprenør. Det var to av hans underordnete håndverkere som ble med buksene nede da loppet Fretex.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld. Varetektsoppholdet har gjort det umulig for ham å holde kontakt med sine norske arbeidspartnere, sier forsvarer Per Christian Alvheim.

— Hvilken form for arbeid har han bedrevet?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere.

— Eksporterer han brukte klær?

— Ingen kommentar.