— Han rettet en pistol mot ansiktet mitt. Så skjøt han et skudd i gulvet og til slutt voldtok han meg, sier den prostituerte kvinnen som natt til 16. mai anmeldte 23-åringen for voldtekt.

Hun hevder mannen brukte pistolen til å true til seg penger og sex. Politiet har nå avhørt et vitne som kan styrke kvinnens forklaring.

Beslagla signalpistol

— Vi har avhørt vitner i nabolaget, og har en vitneforklaring på at det har vært et smell. Det er imidlertid ingenting som tyder på at det er avfyrt et skarpt våpen, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Hordaland politidistrikt.

Politiet har beslaglagt en signalpistol i leiligheten til 23-åringen i Bergen sentrum, der den angivelige voldtekten skal ha skjedd.

— Min klient erkjenner at signalpistolen er hans, men erkjenner ikke at han har brukt den til å true henne, sier advokat Øystein Lillevik.

I går ble 23-åringen varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Han påkjærte fengslingen på stedet.

— Det er en alvorlig siktelse, som omhandler voldtekt, grovt ran og bestemmelsen som rammer dem som utnytter andres prostitusjon, sier politiadvokat Per Johan Askevold.

Selv nekter 23-åringen for å ha gjort noe straffbart.

— Han sier det var kjøp av en seksuell tjeneste, og bare det, sier advokat Øystein Lillevik.

Tidligere voldtektsdømt

Han bekrefter at 23-åringen tidligere er dømt for voldtekt.

Politiet mener det er fare for bevisforspillelse hvis den voldtektssiktede mannen blir løslatt, og fikk rettens medhold i å holde ham varetektsfengslet for fire uker.

— Vi er helt uenige i at det er bevisforspillelsesfare. Politiet har sikret det som er nødvendig, sier Lillevik.

Krimteknikere brukte 16. mai flere timer på å sikre spor i leiligheten til 23-åringen.

— Vi vurderer å avhøre andre vitner, blant annet andre prostituerte, men har ikke tatt en endelig avgjørelse, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger.