— Det er feigt av Riksadvokaten å droppe tiltalen mot direktoratet. Myndighetene slår ring om sine egne, sier Roy Erling Furre - leder av støttegruppen for de overlevende og etterlatte.

— Vi vet jo at det er begått alvorlige feil i Sjøfartsdirektoratet. Vi kommer til å drøfte et eventuelt sivilt søksmål på styremøtet vårt om et par uker, legger han til.

Furre er derimot svært tilfreds med at HSD-ledelsen må på tiltalebenken.

— Det er bra at fokuset rettes mot dem som har ansvaret for sikkerheten. Det ville vært for ille om kaptein Sverre Hagland skulle ta støyten i retten alene. Kapteinen feilnavigerte, men ingen døde i selve grunnstøtingen, poengterer han.

HSD risikerer nå bot i millionklassen. Fengselsstraffer er derimot uaktuelt.

— Flere av oss overlevende har ment at noen burde gå i fengsel for de vanvittige sikkerhetsmanglene som er avdekket. Men det viktigste er at spørsmålet behandles i retten. En klekkelig millionbot vil være et tydelig signal også til andre bedrifter som slurver med sikkerheten, tror Furre.

UTROLIG: Lederen for støttegruppen etter «Sleipner»-forliset, Roy Erling Furre, er fornøyd med at HSD-toppene nå må i retten.
ARKIVFOTO