Det var tirsdag formiddag at den sjeldne gjesten dukket opp ved Kollåsen Skole. Uten å bry seg nevneverdig om folk som var til stede, spankulerte denne storfuglen rundt i området. Både bygningsarbeiderne som jobber på stedet, og beboerne i området tok bilder av fuglen, og den brydde seg lite om folk ble nærgående. Storfugl er en hunntiur, og det er svært sjelden denne kommer i nærkontakt med folk, da den skal være svært sky.

— Kunne være skadet

Det var beboer Terje Fjeld som oppdaget fuglen, og ga beskjed til konen Berit, og nabo Kristin Hope, som tok kameraet fatt, og fikk dokumentert besøket.

– Vi fikk tatt noen bilder, og kontaktet grønn etat i Bergen kommune. De sa at vi bare skulle jage den vekk. Det virker jo ikke naturlig for en slik fugl å oppføre seg slik, så vi tenkte den kunne være skadet, forteller Hope.

Plaget

Naboene kontaktet derfor en annen dyreverngruppe, som skulle komme for å ta en titt på fuglen. Dette ble senere avblåst, da fuglen forduftet.

– Det var to kråker som ikke ville la fuglen være i fred. De jaget den opp i et tre, og plaget den der oppe også. Vi så at fuglen bruste med nakkefjærene for å holde dem på avstand, men til slutt fløy den bare av gårde. Etter det så vi den ikke igjen, forteller Hope til Åsane Tidende .

Også i fjor sommer fikk andre skoler i Åsane besøk av en storfugl, svært lik denne. På Haukedalen Skole var storfuglen så tam at elevene flokket seg rundt den, og fikk til og med klappet den. Kanskje storfuglen som nå viste seg, er en gammel kjenning?

Besøk Åsane Tidende på nett.

Les flere nyheter på våre lokalsider.

NÆRGÅENDE: Storfuglen spankulerte rundt blant folk, før noen kråker jaget den til skogs.
Kristin Hope
PLAGET: Kråkene ville ikke la storfuglen være i fred. Til slutt ga den opp, og rømte til skogs.
Kristin Hope