— Torsdag eller fredag kommer et kraftig lavtrykk inn over Vestlandet. Det vil gi både nedbør og kraftig vind, oppimot storms styrke, sier vakthavende meteorolog Arnstein Tjøstheim ved Vervarslinga på Vestlandet.

Ikke lenge etter at Vestlandet er blitt herjet av storm og massiv nedbør, holder værgudene igjen på å lade kanonene med kraftig skyts - spesielt vind.

_> Ta forholdsregler med løse gjenstander

Arnstein Tjøstheim, meteorolog_

Midt i senteret

Tjøstheim har funnet et prognosebilde for lavtrykket, det samme du ser i toppen av saken. Det viser antatt situasjon klokken 07 fredag.

— Her ser vi at lavtrykket har sitt senter på Vestlandet. Det er uvisst nøyaktig hvor lavtrykket kommer inn. Ut fra bildet ser det ut som den kraftigste vinden kommer sør på Vestlandet. Men om lavtrykket skulle komme inn lenger nord enn prognosen tilsier, så kan det bli sterk vind i både Hordaland og Sogn og Fjordane, sier Tjøstheim.

I tillegg til vinden, ligger det an til 30-40 millimeter nedbør både torsdag og fredag. Med lavtrykket vil også temperaturene stige litt, og bli liggende på et sted mellom 2 og 5 grader.

— I forhold til for eksempel bergensområdet, tilsier det sludd eller regn, sier Tjøstheim.

- Ta forholdsregler

Meteorologen velger likevel å berolige dem i vest som ble verst rammet av værkaos sist uke. Da var det sterk storm enkelte steder på Vestlandet, og full storm noen steder i Hordaland.

— Jeg tror ikke denne stormen blir så ille som vi den vi nettopp hadde langs vestlandskysten. Men jeg ville for eksempel ikke planlagt å gå ut i båt. Og ta forholdsregler med løse gjenstander, som for eksempel trampoliner, sier Tjøstheim.

Mer snø

I den mer kortsiktige værvirkeligheten er det snøfall som dominerer.

Ifølge NRK har det lavet ned flere steder i Sogn og Fjordane, med rapporter om en halvmeter hvit nedbør i eksempelvis Stryn. Men meteorologene har ikke offisielle snømålinger som bekrefter så store mengder.

— Det har ikke vært så voldsomt mye snø. Det kom en del natt til mandag, og det vil fortsatt komme snøbyger gjennom mandagen. Tirsdag er det litt mer usikkert, men det kan komme litt mer snø. I hvert fall i ytre strøk sør i Hordaland, sier Tjøstheim til bt.no.

LES OGSÅ:

|