Hvis ikke en lang liste med mangler rettes opp snarest, blir Eventyrdalen barnehage, som huser 28 barn, stengt om to uker.

— Kommunen har varslet at de vil trekke tilbake godkjenningen. Det er ikke vedtatt formelt, men for oss som foreldre ser det ut til at den blir stengt, sier Gunnstein Bakke, som er far til en femåring i barnehagen.

Liste med mangler

I juli påpekte Helsevernetaten en rekke forhold i barnehagen som måtte rettes opp innen 15. august. For noen dager siden viste en ny befaring at lite av dette var gjennomført, dermed er det sendt varsel om at helseverngodkjenningen kan bli tilbakekalt fra 16. september.

Blant forholdene som ikke er rettet, er:

  • Åpninger under porten som må utbedres.
  • Mur foran inngangspartiet som må ferdigstilles.
  • Defekt lysbryter må repareres.
  • Areal bak huset må avsperres.
  • Kasserollevern, komfyrdør med barnesikring og sikring av skarpe gjenstander må på plass.

Klare for dugnad

— Dersom det ikke skjer noe står vi uten barnehageplass for våre barn fra og med 16. september og de ansatte står uten jobb. Barnas tilværelse blir fullstendig snudd på hodet, og de mister sitt viktige sosiale nettverk. Vi foreldre spør oss selv hva som kan gjøres for å unngå det, skriver 22 av foreldrene i et brev til kommunen.

De mener manglene kan utbedres på dugnad, og håper kommunen kan være interessert i å overta ansvaret for den private barnehagen.

— Det er forferdelig trist om barnehagen må stenge. Vi ansatte stiller oss bak brevet som foreldrene har sendt, sier den ene av de to styrerne i barnehagen.

- Blir ikke stengt

Eieren av barnehagen tilbakeviser imidlertid at den kommer til å bli stengt.

I løpet av helgen er alt ordnet, og det er ingen fare for stenging. Eier Monica Moberg

— Det eneste som mangler er lister, ledninger og småting som skal ordnes. I løpet av helgen er alt ordnet, og det er ingen fare for stenging, sier Monica Moberg.

Hun sier ferieavviklingen er årsaken til at kommunen ikke har fått nødvendig tilbakemelding.

— Jeg har vært i kontakt med kommunen i dag, alt skal være greit, sier hun.

PÅ LISTEN: Deler av området bak huset må avsperres.
SEAN MURRAY