• Det lønner seg å være tjukk, så nå spiser jeg mye sjokolade, sier vannskliutøver Kristoffer Alvern Andersen (20) fra Bønes.

I midten av februar kvalifiserte bergenseren seg til norgesmesterskapet i vannsklie. Han sklidde inn på tiden 11.64 sekunder på en 80 meter lang sklie på Pirbadet i Trondheim. Han holdt en fart på 24,7 kilometer i timen.

— Jeg hadde flagget at jeg kom til å vinne, og hadde vært skikkelig tøff i trynet. Jeg visste jeg måtte gå av med seieren, og det gjorde jeg, sier Andersen.

Han har bakgrunn fra turn, og har vært med på landslaget. Det var et tv-innslag som gjorde at han og kompisene meldte ham på kvalifiseringsrunden.

— Vi så noen av de andre deltakerne, og mange av dem var ikke akkurat i toppform. Mange var ganske overvektige. Jeg tenkte «de skal jeg klare å slå», sier Andersen.

- Men er ikke vekten viktig for å skli raskest mulig nedover?

— Jo, absolutt. Jo tyngre, jo bedre. Derfor spiser jeg mye sjokolade nå frem mot finalen. Får man en god start, kan man likevel slå de med flere ekstra kilo på kroppen, forteller Andersen.

Finalen er neste helg på Nordlandsbadet i Bodø.

Står på hender før han sklir

20-åringen har en ganske spesiell stil ned sklien. Han står på hender på rekkverket, før han bruker hele kroppsvekten til å skyte seg inn i sklien.

STUPER I DET: Med sin bakgrunn fra turn, får Andersen god fart allerede ved start. Her under kvalifiseringsrunden i Trondheim.
FOTO: Adresseavisen

— Uten en god start, har jeg ikke sjans. Mens jeg ligger i sklien, tenker jeg på å bare ha fire kontaktpunkter og det er i helene og skulderbladene. Da får man minst mulig friksjon, forteller Andersen.

- Hvor mye trente du før kvalifiseringen?

— Jeg trente svært lite, men visste jeg hadde en god tid. Noen av de som deltar trener tre ganger i uken, men jeg ville vise at det trenger man ikke. Det er bare tull, sier han.

- Hva er treningsantrekket?

— De fleste kjører speedo for å få mest mulig fart, men jeg har gått med shorts.

- Hvorfor det?

— Jeg villle bevise at jeg klarte å vinne i shorts, men blir tidene dårlige frem mot finalen, utelukker jeg ikke speedo altså, forteller 20-åringen og ler.

DAGENS BESTE: Her har Andersen nettopp gått av med seierren i kvalifiseringsrunden. - Det var en enorm lettelse, særlig etter jeg hadde vært så tøff i trynet foran kompisene mine. Jeg sa jeg kom til å vinne, sier han.
FOTO: Adresseavisen

Har manager og massør

Med seg på laget har han sine to kamerater som han deler kollektiv med i Trondheim.

— Jeg har både manager og massør. De holder motivasjonen min oppe, og følger med på hva de andre gjør, forteller Andersen.

- Hva sier venner og familie til dette?

— Noen synes det er litt teit, men de fleste synes det er morsomt, sier Andersen.

Manager og kamerat Arne G. Janssen (21) skryter av kompisens prestasjoner i sklien.

— Han er et naturtalent. Jeg er ikke i tvil om at han vinner finalen neste helg, sier han.

Det er ikke Andersen heller. Alllerede har han rekorden på Pirbadet, og i forrige uke slo han den nok en gang med en tur ned sklien på litt under 11 sekunder.

— Gullet skal hem. Denne idretten er skapt for meg. Vi har allerede kjøpt Champagne, sier 20-åringen.

VANNVITTIG GOD: Kristoffer Alvern Andersen (20) er et naturtalent på sklien. Det er første gang han deltar i norgesmesterskapet, men ligger allerede an til å vinne med svært gode tider i kvalifiseringsrunden.
FOTOGRAF: Frank Lervik, Adresseavisen