Over to tredeler av de rundt 85 som møtte på generalforsamlingen i kveld gikk inn for å fjerne prisreguleringen på leilighetene med den gode utsikten over Bergen.

Striden mellom de 62 medlemmene som allerede har leilighet på Montana, og de 158 som står i kø for å få leilighet der, ble altså ikke utløst på generalforsamlingen. Langt de fleste av dem som møtte opp bor allerede i Montana Terrasse.

Styret ville i kveld ikke kommentere vedtaket overfor Bergens Tidende. Man bare viste til vedtaket, og understreket at det nå er opp til Bergen kommune om prisene på eldreboligene kan skyte i været.

Opprinnelig var formålet med De Eldres Boligspareklubb Landås/Natland «å fremme utbygging av selveiende, husbankfinansierte eldreboliger til kostpris, og som er særlig tilpasset medlemsmassens ønsker med hensyn til funksjon og trivsel».

I klartekst ønsket medlemmene seg en god, billig bolig for eldre. Hvis Bergen kommune støtter vedtektsendringsforslaget kan dermed en rekke, kommende arvinger juble. For etter det BT forstår er det få eller ingen av dem som bor der i dag som vil selge.

FOTO: RUNE SÆVIG