Til helgen arrangeres fotballturneringen Voss Cup

En normal helg er det stor trafikk på E16 mellom Bergen og Voss. Køene starter i Åsane og det skal ikke mye krøll til for at det baller seg til.

Når Voss Cup i år arrangeres for 22 gang, ventes det ekstra mye trafikk.

7200 spillere

Hele 7200 spillere og lagledere deltar i årets cup. I tillegg regner en med at mellom 5000 til 7000 mennesker kommer til Voss for å se på.

I tillegg er det nå veiarbeid, ett kjørefelt og lysregulering ved innkjøringen til Voss, der Vangstunnelen bygges på E16 forbi Vossevangen.

Åpner to felt

Her kan det fort bli kaos.

— Hva gjør dere for å hindre kjempekøer?

— Vi gjør så godt vi kan og er forberedt på problemet. Derfor åpner vi opp slik at det blir to kjørefelt forbi anleggsområdet på fredag og vi tar bort lysreguleringen. Vi håper å få asfaltert dette veistykket tirsdag og satt opp ett rekkverk på onsdag, sier byggeleder Helge Giljarhus i Vossapakko til bt.no.

Det blir likevel redusert fart forbi anleggsområdet.

Kork helt fra Vangen

- Tror du de er nok til å hindre køer?

— Nei, normalt korker det seg helt inne fra lyskrysset ved Domus på Vangen og langt nedenfor vårt anleggsområde, under Vossa Cup. Så det vi gjør er tiltak for å hindre at det skal bli enda verre. Dersom vi bare hadde hatt ett kjørefelt og lysregulering vil det blitt helt kaos, sier Giljarhus.

- Regn med en time ekstra

— Vanligvis er det ganske kaotisk med trafikken her. I år har vi en ekstra utfordring med Vangstunnelen, men jeg har vært i kontakt med NCC i dag og håper det ikke blir verre enn før, sier turneringsleder Arne Førde i Voss Cup til bt.no.

Han sier folk må regne med å bruke minst en time ekstra kjøretid til Voss på fredag.

— Planlegg i god tid, ta det med ro, bruk bilbelte og kjør forsiktig, oppfordrer Førde.

Halvveis i arbeidet

Om ett år åpner Vangstunnelen. Giljarhus sier vossingene gleder seg til å få tungtrafikken vekk fra Vangen.

— Hele Vangstunnelen blir like lang som Galdhøpiggen er høy. Til nå har vi kommet halvveis til Ringheim og arbeidet går godt, sier byggeleder Bjarne Løne.

Her kan du lese mer om fremdriften i arbeidet med Vangstunnelen.

Har du noen råd til bilister som skal på Voss Cup i helgen?

TOLV KILOMETER KØ: I fjor var køene opp til 12 kilometer lange på E16.
Arne Hofseth