— Bergen kommune må bestemme seg for hva de vil med denne bydelen. De må bestemme seg for om de virkelig ønsker at det skal bo barnefamilier her. På oss virker det som de godtar hva som helst, sier Siri Framnes.

Sammen med de andre naboene i Wolffs gate 2B, og leder Aagot Rokne (29) i Møhlenpris Velforening, frykter Framnes for fremtiden til den vesle bydelen.

Vil ikke ha campus

— Vi ser det over hele sentrum. Private kjøper opp bygårder, bygger om og leier ut som hybler. Det er ikke særlig familievennlig. Ønsker kommunen virkelig dette?, undrer Aagot Rokne.

— Hva er galt med hybelboere?

— Ingenting som helst hver for seg, om det nå er studenter eller hvem det skulle være. Men når hele hus og bydeler blir hyblifisert, forandres hele preget på bydelen. Noen hybler er ok, men en campus blir noe helt annet, sier Rokne.

— Folk som leier hybel får ikke samme tilhørigheten og ansvarsfølelsen for bydelen og naboene. I tillegg har vi allerede en del bråk fra Hulen, som ligger like ved, fra sosialboliger og fra parken, fortsetter Siri Framnes.

Selger og flytter

Om nabohuset blir til hybler, slik de frykter, vil Framnes ta konsekvensen og flytte fra bydelen hvor hun tråkket sine barnesko.

— Vi flyttet tilbake hit for ti år siden. Om de bygger 25 hybler hos naboen, vil jeg selge leiligheten og flytte, sier Framnes.

Edward Jansen, som gjennom Jansens Rederi AS bygger om i nabohuset, sier det ennå ikke er bestemt om leilighetene blir hybler eller leiligheter.

— Det kommer an på hva myndighetene sier. I utgangspunktet satser vi på store, barnerike familier, sier han.

I byggetillatelsen er lagt til grunn at leilighetene skal være familieboliger. Tegningene viser at en rekke rom vil bli delt i to - til rundt ti kvadrat.

- Lovlig hyblifisering

Byggesaksjef Ann Iren Fagerbakke sier naboenes frykt er en klassisk sak hvor byggesaksavdelingen ikke kan blande seg inn.

Dette på tross av at det i kommunedelplan for sentrum heter det at ved ombygging av store leiligheter «...tillates maksimalt 20 prosent av bruksarealet nyttet til toromsleiligheter eller hybler».

— Det er ikke ulovlig å gå sammen om å leie en leilighet. Om huset blir til hybler vil det slik sett være en lovlig, om enn kanskje ikke ønskelig hyblifisering, sier Fagerbakke.

UVISST: Ennå er det ikke bestemt om dette huset i Wolffs gate på Møhlenpris skal huse studenter eller store barnefamilier.