— Den er et teknisk vidunder, skryter eiendomsmegler Erik Mortensen.

Han viser BT rundt i villaen han skal selge i Landåsveien 69. I første etasje finner vi peisestue med biljard og utsikt - og selvfølgelig svømmebasseng.

Mye lys og mye rosa

Det er ikke mindre enn fem wc-er i huset. Tekniske innretninger viser at villaen er av nyere dato, men gjennomgående mye rosa viser med all tydelighet at villaen ble bygget på midten av 80-tallet.

Tredje etasje er en atskilt enhet på 130 kvadratmeter, og heisen gjør den velegnet til generasjonsbolig.

Villa og garasje er til sammen på nesten 1000 kvadratmeter.

Vil ha noe enklere

Det er Bjørn Johansson som eier villaen. Han fikk bygget den i 1986 for penger han tjente på det den gang så lovende bergenske selskapet VIP Skandinavia.

— Hvorfor så stor?

— Det ble bare slik. Den tiden passet det for oss, og det passet på tomten. I tillegg trengte vi en leilighet til min mor, forklarer han.

— Hvorfor selger dere?

— Vi har snart bodd der i 20 år. Huset er stort, men en kan bare sitte i en stol samtidig. Det kan være fristende med noe enklere og mindre, hvis vi får en akseptabel pris, sier Johansson.

Prisrekord?

Hvis villaen blir solgt for taksten på 12 millioner kroner, vil den være svært nær prisrekorden for boliger i Bergen. Den foreløpige prisrekorden er det Reksten-villaen i Skipanesvegen som har. I 2002 ble den solgt til Carl Fredrik Seim for 13 millioner kroner.

For et par år siden var en villa på Nattlandsfjellet lagt ut for salg med en prisantydning på 13 millioner kroner. Den ble ikke solgt.

- Ikke for alle

Audny Feginn i Eiendomssalg Bergen har i likhet med Mortensen spesialisert seg på salg av dyre boliger. Hun er ikke like optimistisk som ham når det gjelder boligen på Landås.

— Landås er veldig sentralt, nesten sentrum. Men 12 millioner kroner er veldig mye og tungt å selge for uansett hvor boligen ligger, sier hun.

Hun sier det er en helt spesiell kundegruppe som har anledning til å kjøpe en så dyr bolig.

— De setter store krav til boligen. En liten bagatell kan være nok til å stoppe et salg, sier hun.