27-åringen ble onsdag pågrepet i Stavanger, som den fjerde siktede etter innbruddet i Kinasamlingen forrige måned.

Mannen, som er siktet for innbruddet i Permanenten, møtte i retten bak lukkede dører.

Han har tidligere gjort det bra som kampsportutøver, og har flere titler bak seg,

Ba om fire uker

I dag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Fengslingsmøtet ble nesten en time forsinket da det skar seg med transporten fra arresten.

Aktor Sylvia Myklebust ba om fire ukers varetekt for 27-åringen, og fikk det.

— Han er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon, og er underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden, sier Myklebust.

Fra før har politiet pågrepet tre personer i samme sak. To av dem sitter i varetekt, mens tredjemann ble løslatt tidlig i forrige uke.

Politiet har opprettholdt siktelsen også mot ham. Dermed er det nå fire siktede i saken.

25 gjenstander ble stjålet fra Kinasamlingen til Kunstmuseene i Bergen, morgenkvisten 5. januar.

27-åringen ble pågrepet i Stavanger onsdag.

— Han er siktet for medvirkning, eller eventuelt gjennomføring av ranet, sier Jørn Solsvik, leder for seksjon for organisert kriminalitet ved Bergen sentrum politistasjon.

FENGSLINGSMØTET: Fredag ble fjerdemann fremstilt for fengsling i Kina-saken. Her er politiadvokat Sylvia Myklebust og forsvarer Gisle Didriksen.
VEGAR VALDE

Målrettede tyver

På overvåkningsvideoen vises det hvordan to personer kom seg inn gjennom å knuse en rute. Deretter løp de rett til et monter, knuste monteret og plukket ut gjenstanene.

Til nå er ikke den stjålne kunsten kommet tilbake.

Tatt på Gardermoen

28. og 29. januar ble to menn pågrepet i Oslo. Den ene (30) var på vei ut av landet da politiet slo til. Han ble pågrepet på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Den andre, en 29 år gammel mann av asiatisk opprinnelse, ble pågrepet dagen før. De to er bekjente, og politiet mener tekniske spor knytter dem til åstedet rundt tidspunktet for tyveriet.

Begge nekter straffskyld, men politiet fikk medhold i fire ukers varetekt da de ble fremstilt for fengsling i forrige uke.

90 SEKUNDER: På svært kort tid tok tyvene seg inn og ut av Kinasamlingen på Permanenten. Samlingen er nå pakket ned.
Overvåkningskamera
KINASAMLINGEN: Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum har en av de største samlingene av kinesisk kunst i Europa. To ganger er de blitt rammet av innbrudd i løpet av i overkant av to år. Samlingen ble gitt av Johan Wilhelm Normann Munthe, som sendte over 2500 gjenstander til sin hjemby.
ODD MEHUS