En ny juleplate skal være klar til lansering i løpet av høsten.

Koret som neste år kan feire 25 års jubileum ble stiftet av ansatte og tidligere elever på Åsane folkehøgskole, og har siden starten hatt sine ukentlige øvinger samme sted.

To av korets tidligere utgivelser er juleplater, men de er for lengst utsolgt, og det er nå ivrig jobbing i koret for å bli klar til å gå i studio i midten av mars.

Hovedsamarbeidspartner på den nye platen er jazzpianisten Dag Arnesen.

Årets beste

De siste to årene har han, sammen med Pål Towsen (trommer) og Terje Geveldt (bass), gitt ut to utrolig vakre plater, Norwegian song 1 & 2.

Disse platene har blitt svært godt mottatt av publikum, og det kan nevnes at Norwegian song 1 ble kåret til en av de 20 viktigste plateutgivelsene i verden i 2007, mens Norwegian song 2 hittil har rukket å bli kåret til årets beste jazzplate i 2008 av BT.

Stort publikum

Koret har hatt et nært og godt samarbeid med Dag Arnesen gjennom mange år, blant annet på korets tradisjonsrike julekonserter i Åsane kirke, og nå er altså tiden inne for samarbeid om en juleplate.

Folk flest assosierer ikke først og fremst jazz med julemusikk, men vi kan love at dette blir en sammensmelting av to stilarter utført så elegant og vakkert at det vil bli til glede for et stort publikum.

Være med?

Omtrent halvparten av sangene på platen blir med kor og orkester, mens den andre halvparten vil være acapella kor.

Innspillingene gjøres også denne gangen i samarbeid med NRK, og vil finne sted i NRKs lokaler på Minde.

Og helt til slutt: Har du lyst å bli med på dette? Vær rask .Ta kontakt med koret , besøk våre nettsider www.bnkk.moo.no .