I flokk kommer de, Hamburgs kråker, og terroriserer stakkars turgåere. I hansabyens bypark ble i helgen ble en 24-årig kvinne angrepet av en flokk på om lag 20 kråker. Hylende av angst løp den stakkars kvinnen ut av parken, mens de flygende utyskene hakket og klorte den stakkars damen.

— Utrolig aggressive

41-årige Birgitte Schultz har til og med endret joggeruten sin for å unnslippe de fjærkledde plageåndene, uten suksess. I grålysningen tirsdag morgen slo de til igjen, skriver Hamburger Morgenpost. Schultz var på joggetur da en kamikaze-kråke nærmest stupbombet henne.

— Jeg dukket så raskt jeg kunne. Disse dyrene er utrolig aggressive, forteller hun. Også fra andre steder i Hamburg kommer det rapporter om angrepslystene og mannevonde kråker. Over et dusin angrep har skjedd i forskjellige bydeler. I Wandsbek skal en flokk kråker ha angrepet to kvinner, satt seg fast i håret deres og hakket dem i hodet. Til slutt lykkes det mannskaper fra brannvesenet å fange denne kråketerrorcellen og internere dem i en dyrepark.

Fast angrepsplan

— Angrepsplanen var den samme hver gang. Fuglene stupte ned og senket klørne sine inn i hodebunnen på ofrene. Der holdt de seg fast mens de bet dem i ansiktet og i nakken. Ingen ble alvorlig skadd, men det var en nervepirrende opplevelse for disse damene, for å si det mildt, forteller en av brannmennen, ifølge NTB.

De fleste kamikaze-kråkene skal nå være fanget. Eksperter er forbløffet over fenomenet og har så langt ingen gode forklaringer på det som har vederfaret de uforberedte "hamburgerne". Fugleekspert Ralf Wanker ved universitetet i Hamburg forstår lite av kråkenes oppførsel. Han har aldri hørt om noe lignende.

— Kråker er veldig intelligente dyr. Etter hvert som de blir "urbane" og vant til å leve i byen lærer de raskt at mennesker ikke kan skade dem, fordi vi er store og klumsete. Kråkene på sin side er kjappe og dyktige flygere, sier Wolfgang Poggendorf, leder for dyrebeskyttelsen i Hamburg.