— Vi kommer til å lete overalt i sentrumsområdet. Vi går i puljer på 4-6 mann og holder iallfall på frem til mørkets frembrudd, sier løytnant Christian Amundsen til bt.no.

— Det er veldig spesielt at det er vårt eget besetningsmedlem som er savnet. Vi ønsker å bidra med noe fornuftig i stedet for å bare sitte i ro og la tankene dvele, fortsetter han.

Amundsen leter i dag ved Vågen sammen med sitt lag.

Simen Børresen er arbeidskollega med John-Frode Heitmann, og deltok i dag i letingen på Nygårdshøyden og Nøstet.

— Han er en arbeidskollega og kamerat, og det er meningsfylt å være på letingen, sier Børresen.

Han var med Heitmann på Metro den aktuelle natten, og merket ingenting unormalt.

— Vi som var der har snakket om det i etterkant, og det er ingenting som kan forklare at han er borte. Det er et mysterium, sier Børresen.

Se video!

Ber publikum om tips

Tidligere i dag friga politiet to nye bilder av John-Frode Heitmann.

Rett før klokken halv to gikk 22-åringen alene til 7-Eleven i Torggaten for å kjøpe røyk. Overvåkingsbilder viser at Heitmann var inne i 7-Eleven-butikken klokken 01.27. En time og ti minutter senere er mobilen hans i gang for siste gang.

— Vi vet at den siste oppringningen er fra Ole Bulls plass. Det er derfor trolig at han har oppholdt seg i området rundt utestedet Metro, 7-Eleven og Ole Bulls plass i den drøye timen, forteller storebroren Bård-Esben Heitmann.

Politiet og familien konsentrerer nå leteinnsatsen rundt tidspunktet mellom klokken 01.27 og klokken 02.37 natt til torsdag 15. november.

Såvidt familien og politiet vet, har ikke den savnede vært i kontakt med noen kamerater i denne tidsperioden. Til nå har det heller ikke meldt seg noen som har pratet med ham i denne perioden.

— Noen må ha snakket med ham. Noen må ha sett ham. Vi ber folk som kan ha opplysninger om å ta kontakt med oss i familien eller politiet, sier Bård-Esben Heitmann, som setter pris på at mediene vier saken stor oppmerksomhet.

— Det er fint at pressen skriver om dette, vi håper det kan gi oss flere tips. Politiet har foreløpig fått inn fem-seks tips, men det var ikke hold i noen av dem. Det viste seg å være feil dialekt eller feil klær eller lignende, forteller Bård-Esben Heitmann.

Resultatløst dykkersøk

Lørdag ble det søkt med dykkere fra Nordnespynten til Puddefjordsbroen, uten resultat. Nå frykter den nærmeste familien til den savnede marinegasten fra Tromsø at det har skjedd noe kriminelt med ham.

— Det har aldri skjedd at han har forsvunnet midt på natten, og blitt borte i dagevis, sier Heitmann.

Dersom du har tips i saken kan du ringe til politiet på 02800 eller på telefon 951 49 085.

John-Frode Heitmann (22) er 186 cm høy, har kort mørkt hår, slank kroppsbygning og snakker tromsødialekt. Han har et lite arr midt på venstre kinn. Heitmann var iført blå dongeribukse, en sort jakke, en sort hettegenser og sorte sko kvelden han forsvant. Han ble sist sett på 7-Eleven-kiosken i Torggaten.

LETER ETTER KOMPISEN: Løytnant Christian Amundsen møtte opp ved politihuset i dag, sammen med nærmere 200 soldater fra Sjøforsvaret.
RUNE CHRISTOPHERSEN (MMS)
Simen Børresen (nummer to fra høyre) merket ikke noe unormalt da han var på byen med Heitmann. Mandag deltok han i letingen sammen med annet mannskap på KNM Fridtjof Nansen.
RUNE CHRISTOPHERSEN (MMS)
Sævig, Rune
Politiet